6% din PIB, noua promisiune veche pentru Educaţie

  • Programul de guvernare pentru Educaţie vine cu promisiuni vechi.
  • Viitorii guvernanţi vor să finanţeze gradual ministerul şi să ajungă la 6% din PIB în 2024.
  • O altă propunere ar fi un bacalaureat diferenţiat sau introducerea bacalaureatului internaţional.
Urmărește
97 afișări
Imaginea articolului 6% din PIB, noua promisiune veche pentru Educaţie

6% din PIB, noua promisiune veche pentru Educaţie

Guvern nou, educaţie veche. Viitorii guvernanţi au aceleaşi promisiuni pentru Ministerul Educaţiei, promisiuni de care am tot auzit în ultimii 30 de ani. Vor să dea 6% din PIB până în 2024.

În plus, vin şi cu nişte propuneri care au mai fost puse pe masă la Educaţie. Adică, o reformă pentru examenul de Bacalaureat.

„Se vorbeşte de foarte mult timp de 6% din PIB, nu e ceva nou, doar că ar trebui să fim şi puţin realişti, este un prag care trebuie atins categoric dar ne îndoim că va fi atins în contextul actual. Trebuie să vedem care sunt competenţele din profilul absolventului şi cum putem modifica planurile cadru ca să servească mai bine la nevoile şi competenţele pe care elevii ar trebui să le deţină după ce termină clasa a 12-a”, a declarat Octavian Sandu, vicepreşedinte Consiliul Naţional al Elevilor.

George Leca face educaţia puţin altfel. A fondat compania HorseEye, prin care organizează training-uri asistate de cai. Este unul dintre membrii din board-ul Asociaţiei pentru Valori în Educaţie, prin care sunt coordonate şi susţinute companiile private care se implică în îmbunătăţirea sistemului educaţional.

Pare că noul program de guvernare are câteva puncte care denotă un progres în sistem, însă el crede că mai sunt multe alte probleme la care noul guvern ar trebui să dea atenţie.

„Noi lucrăm cu managementul şcolilor. Avem nevoie de nişte manageri de şcoli care să fie pe o perioadă. Dacă nu ai un director care stă 3-4 care să facă un plan pe termen mediu nu are cine să implementeze şcoala online, nu are cine să ducă şcoala în direcţia în care trebuie”, a afirmat George Leca, membru Asociaţia pentru Valori în Educaţie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici