6 paşi de alegere a aerului condiţionat perfect (P)

Urmărește
3836 afișări
Imaginea articolului 6 paşi de alegere a aerului condiţionat perfect (P)

6 paşi de alegere a aerului condiţionat perfect (P)

Dacă vă doriţi ca, în acest sezon, să aveţi parte de seri cât mai răcoroase, aveţi nevoie de un aer condiţionat pe măsură. De la eficienţa energetică, până la model şi funcţii, aveţi o mulţime de lucruri de luat în considerare, fapt ce vă poate îngreuna procesul de alegere. Însă, staţi fără griji! În rândurile ce urmează ne propunem să vă sărim în ajutor prin a vă enumera câteva criterii de alegere a aparatului perfect. Veţi afla care sunt cei 6 paşi pe care trebuie să îi parcurgeţi înainte de achiziţie, pentru a vă asigura că luaţi cea mai bună decizie. Iar apoi, la final, cu siguranţă vă veţi bucura alături de toată familia de seri cât mai relaxante şi revigorante. Aşadar, fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!

Vara, pe lângă un ventilator şi un umidificator perfect pentru living sau dormitor, mai aveţi nevoie şi de un aer condiţionat, poziţionat bine şi ales în concordanţă cu nevoile familiei. Odată cu evoluţia tehnologiei, au apărut diverse aparate ce pot răcori şi scădea temperatura unei camere, doar dintr-o simplă apăsare de buton. Ce poate fi mai plăcut decât să programaţi aerul să pornească la o anumită oră iar, apoi, după ce veniţi de la serviciu, să vă bucuraţi de răcoarea necesară într-o zi toridă? Pentru a obţine aceste rezultate şi a beneficia de avantajele venite la pachet trebuie, mai întâi de toate, să luaţi în considerare câteva criterii. Urmează să vă enumerăm paşii promişi, aşa că citiţi în continuare.

 Primul pas pe care trebuie să îl parcurgeţi atunci când alegeţi un aer condiţionat este să calculaţi dimensiunea camerei. În funcţie de mărimea acesteia, dar şi de lumina pe care o primeşte pe parcursul zilei, alegeţi aparatul potrivit în consecinţă. Asiguraţi-vă că abilitatea de răcire a aerului ales se potriveşte la perfecţie cu dimensiunea camerei în care vă doriţi să-l instalaţi.

Următorul pas ce trebuie luat în considerare este să verificaţi eficienţa energetică a electrocasnicului. Majoritatea aparatelor de aer vin cu setări moderne ce vă pot ajuta să economisiţi curent, în funcţie de modul în care le folosiţi. Aveţi două opţiuni la dispoziţie: EER (Energy Efficiency Ratios) sau SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratios). Cereţi sfatul vânzătorului sau căutaţi online detaliile necesare pentru a vă asigura de decizia dumneavoastră.

Trecem mai departe şi ne întâlnim cu cel de-al treilea pas. Aici este vorba despre modelul aerului condiţionat. Aveţi trei opţiuni la dispoziţie. Dacă vă doriţi să răcoriţi o cameră mică, individuală, puteţi opta pentru aerul de tip fereastră. Acesta este de dimensiuni medii şi se potriveşte perfect pe pervazul din dormitor sau bucătărie. Dacă vă doriţi să răcoriţi mai multe camere în acelaşi timp, puteţi alege modelul split. Acesta dispune de unul sau mai multe aparate de aer interioare şi de o unitate exterioară ce elimină aerul cald captat. Modelul de faţă se va potrivi locuinţelor mari, cu 3 sau mai multe camere. Nu în ultimul rând, mai puteţi opta şi pentru modelul portabil, pe roţi, ce poate fi transportat uşor dintr-o cameră în alta. Tot ce contează este modul în care doriţi să vă răcoriţi casa şi, implicit, bugetul de care dispuneţi.

Continuăm enumerarea promisă şi ne întâlnim cu cel de-al patrulea pas: verificarea nivelului de zgomot. În funcţie de camera în care doriţi să-l instalaţi, asiguraţi-vă că aerul emană procentul de decibeli perfect pentru ca dumneavoastră să vă puteţi continua activităţile în linişte. Cele mai zgomotoase aparate sunt cele de fereastră şi portabile. Pe când, cele mai silenţioase sunt cele split. Pentru o experienţă cât mai plăcută, modelul split este cea mai potrivită alegere, în special pentru dormitor şi sufragerie.

Ne apropiem de final şi ajungem la cel de-al cincilea pas: alegerea conform funcţiilor. Este important să luaţi în considerare şi funcţiile aparatului înainte de achiziţie. Fie că optaţi pentru un aparat smart cu control remote, fie că alegeţi un model clasic, cu telecomandă şi temporizator, citiţi cu atenţie lista de funcţii de care dispune şi luaţi decizia în consecinţă. Puteţi opta şi pentru modele cu termostate touch screen sau chiar funcţii de purificare a aerului. Aveţi o mulţime de opţiuni.

Nu în ultimul rând, iată-ne ajunşi şi la cel de-al şaselea pas, şi anume, instalarea şi mentenanţa. Pentru a vă asigura că aparatul dumneavoastră este unul capabil, alegeţi modelul cel mai uşor de instalat şi îngrijit. Nimeni nu îşi doreşte să apeleze la instalatori cu fiecare problemă. De aici şi nevoia de a opta pentru un aparat cât mai modern şi simplu. Instalaţi-l cu ajutorul familiei sau prietenilor şi curăţaţi-l ori de câte ori aveţi ocazia pentru rezultate cât mai bune.

Acum că aţi aflat toate detaliile, sunteţi pregătit de achiziţie? Noi aşa sperăm, şi mai sperăm şi că v-am fost de ajutor. Pentru şi mai multe sfaturi, nu ezitaţi să navigaţi mediul online. Vă dorim happy shopping!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici