60 de poliţişti şi vameşi, ridicaţi în urma descinderilor din Timiş şi Caraş-Severin. Cele două vămi erau monitorizate de mai multe luni - VIDEO, FOTO

Aproximativ 40 de poliţişti de frontieră şi 20 de vameşi au fost ridicaţi de anchetatori în urma descinderilor care au avut loc marţi dimineaţă la vămile Stamora Moraviţa şi Naidăş şi la locuinţe ale angajaţilor de la frontieră, afirmă surse judiciare.

Urmărește
206 afișări
Imaginea articolului 60 de poliţişti şi vameşi, ridicaţi în urma descinderilor din Timiş şi Caraş-Severin. Cele două vămi erau monitorizate de mai multe luni - VIDEO, FOTO

60 de poliţişti şi vameşi, ridicaţi în urma descinderilor din Timiş şi Caraş-Severin. Cele două vămi erau monitorizate de mai multe luni (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Conform surselor citate, în urma descinderilor care au avut loc în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, la punctele de frontieră de la Stamora Moraviţa şi Naidăş şi în localităţi din apropiere, la locuinţe ale unor vameşi şi poliţişti de frontieră, au fost ridicaţi circa 40 de poliţişti de frontieră şi aproximativ 20 de vameşi, care vor fi duşi la audieri la DNA Bucureşti.

Poliţiştii şi vameşii ridicaţi vor fi audiaţi la Bucureşti

Potrivit anchetatorilor, o parte din cei ridicaţi de poliţişti au fost duşi la Bucureşti cu elicoptere ale MAI de la Stamora Moraviţa (Timiş) şi Naidăş (Caraş-Severin), iar alţii au fost duşi la sediul Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Timiş, de unde vor pleca la Bucureşti.

Anterior, surse judiciare declarau că, în urma descinderilor de la Vama Stamora Moraviţa, aproximativ 15 poliţişti de frontieră şi vameşi suspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficului de ţigări din Serbia vor fi duşi la Bucureşti pentru a fi audiaţi de procurorii DNA.

De asemenea, un elicopter decolase de la Vama Stamora Moraviţa, în acesta fiind zece poliţişti de frontieră şi vameşi, alţi cinci urmând să fie duşi cu un alt elicopter care nu decolase, la ora transmiterii acestei ştiri.

În timpul descinderilor a fost adus pentru a participa la percheziţii şi şeful Vămii Stamora Moraviţa, care nu se afla la locul de muncă, el fiind ridicat din locuinţa sa din Arad.

În timpul percheziţiilor, anchetatorii au ridicat din birourile vameşilor şi poliţiştilor de frontieră mai mulţi saci cu probe pe care i-au pus în maşini care au plecat din vamă.

Din Vama Naidăş din judeţul Caraş-Severin, unde au avut loc, de asemenea, descinderi, cel puţin 20 de vameşi şi poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficului de ţigări din Serbia urmau să fie duşi cu două elicoptere MAI la Bucureşti, pentru a fi audiaţi la DNA.

Vide Stirileprotv.ro

Descinderi au avut loc şi în toate satele din zonă, la locuinţe ale vameşilor, poliţiştilor şi contrabandiştilor.

Vămile Stamora Moraviţa şi Naidăş au fost blocate, marţi dimineaţă, începând cu ora 6.00, când zeci de poliţişti, jandarmi şi mascaţi, coordonaţi de ofiţeri ai DGA şi de procurori ai DNA, au descins în aceste puncte de trecere a frontierei. Traficul în cele două vămi a fost redeschis după aproximativ două ore.

Angajaţii celor două vămi au fost monitorizaţi mai multe luni. Într-un singur schimb se câştigau 5.000 de euro

Potrivit unor surse judiciare, angajaţii celor două puncte de trecere a frontierei au fost monitorizaţi mai multe luni, timp în care anchetatorii au strâns probe legate de contrabanda de ţigări netimbrate aduse din Serbia.

Conform surselor citate, la punctul de trecere a frontierei Stamora Moraviţa, într-un schimb se câştigau aproximativ 5.000 de euro de la contrabandiştii de ţigări, banii fiind apoi împărţiţi între angajaţi.

Întreaga acţiune în vămi este coordonată de la Bucureşti, fiind similară celei de săptămâna trecută, de la Vama Siret, din judeţul Suceava, în urma căreia sunt cercetate penal 59 de persoane, între care un comisar de poliţie de frontieră, lucrători de poliţie la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Siret-Suceava şi lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Siret.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici