64 de oameni au fost ucişi de uraganul Helene, în SUA. Pagube de până la 110 miliarde de dolari / Un american s-a mutat într-un caiac, după ce casa i-a fost inundată

Uraganul Helene a făcut 64 de victime şi a provocat daune cuprinse între 95 şi 110 miliarde de dolari în sud-estul SUA, afectând milioane de oameni şi provocând inundaţii „catastrofale”, scrie The Independent.

Urmărește
188 afișări
Imaginea articolului 64 de oameni au fost ucişi de uraganul Helene, în SUA. Pagube de până la 110 miliarde de dolari / Un american s-a mutat într-un caiac, după ce casa i-a fost inundată

64 de oameni au fost ucişi de uraganul Helene, în SUA. Pagube de până la 110 miliarde de dolari / Un american s-a mutat într-un caiac, după ce casa i-a fost inundată

Cel puţin 64 de persoane au murit în urma uraganului Helene, care a provocat pagube estimate la miliarde de dolari în sud-estul Statelor Unite. Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) a raportat sâmbătă că inundaţiile „catastrofale, istorice” vor continua să afecteze o parte din zona de sud a Munţilor Apalaşi, deşi riscul de precipitaţii abundente este în scădere.

Furtuna, care a fost reclasificată la stadiul de ciclon post-tropical, va staţiona deasupra Văii Tennessee sâmbătă şi duminică, conform NHC.

Milioane de locuinţe au rămas fără electricitate din cauza avarierii liniilor de înaltă tensiune şi a turnurilor de telecomunicaţii.

Printre victimele uraganului se numără trei pompieri, o femeie şi gemenii ei de o lună, precum şi o femeie în vârstă de 89 de ani a cărei casă a fost lovită de un copac doborât, conform unei numărători realizate de Associated Press.

Helene a lovit zona Big Bend din Florida joi seară, aducând vânturi de 225 km/h. Imediat după, a traversat statele Georgia, Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Tennessee, unde a smuls copaci, a distrus case şi a dus la ieşirea din matcă a râurilor şi pârâurilor.

Daunele ajung la 110 miliarde de dolari până în prezent.

Un bărbat se mută într-un caiac în casa lui inundată

Case inundate, cartiere întregi fără curent electric şi străzi devastate sunt consecinţele trecerile uraganului Helene prin Florida. Uraganul a ajuns la categoria 4 şi se îndreaptă acum spre nord, spre vecina Georgia. Mii de videoclipuri publicate peste noapte pe reţelele de socializare arată devastările provocate de Helene în diferite oraşe din nordul Floridei.

Un locuitor din Tampa, Matthew Heller, a postat un videoclip suprarealist pe TikTok cu el navigând cu un caiac prin sufrageria lui inundată. Videoclipul a devenit viral pe reţelele de socializare şi a fost distribuit de mii de utilizatori în câteva ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
helene,
sua,
decese

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici