7.000 de gospodării afectate de inundaţii în Galaţi: Autorităţile mobilizează ajutoare urgente

  • 10.800 de echipamente de cazarmament, constând în 1.200 de kituri complete care includ paturi, perne, pături, saltele, saci de dormit, feţe de pernă şi cearceafuri au ajuns joi în judeţul Galaţi.
  • Aceste echipamente sunt destinate sprijinirii comunităţilor afectate de inundaţiile din zonă.
Urmărește
45 afișări
Imaginea articolului 7.000 de gospodării afectate de inundaţii în Galaţi: Autorităţile mobilizează ajutoare urgente

Sursă foto: Facebook/Costel Fotea

Până în prezent, 200 de kituri au fost deja distribuite în localitatea Corod, iar restul de 1.000 de kituri vor fi direcţionate către Slobozia Conachi (394 kituri) şi Pechea (606 kituri). Toate echipamentele provin din rezervele de stat.

În plus, la Galaţi au sosit 214 module dormitor, dintre care 108 au fost deja distribuite în comunele afectate. Alte 36 de module sunt aşteptate în următoarele zile.

Autorităţile locale informează că 28 de localităţi sunt afectate de inundaţii, iar evaluările preliminare arată pagube semnificative la infrastructură, drumuri, poduri şi unităţi economice, precum şi la obiective culturale, sedii de instituţii, unităţi de învăţământ, fântâni, reţele de alimentare cu apă şi canalizare, teren arabil, culturi, solarii, sere şi construcţii hidrotehnice. O situaţie detaliată va fi prezentată după finalizarea evaluărilor în teren.

În urma evaluărilor, numărul estimativ al gospodăriilor afectate în cele 28 de localităţi ajunge la aproape 7.000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici