8.400 de candidaţi susţin miercuri are loc proba scrisă a examenului de definitivat

Proba scrisă a examenului de definitivat se desfăşoară în 42 de centre din ţară.

Urmărește
174 afișări
Imaginea articolului 8.400 de candidaţi susţin miercuri are loc proba scrisă a examenului de definitivat

8.400 de candidaţi susţin miercuri are loc proba scrisă a examenului de definitivat

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, au fost admişi pentru susţinerea acestei probe peste 8.400 de candidaţi, dintr-un total de peste 8.900 de candidaţi înscrişi, care îndeplinesc cumulativ condiţiile: au efectuat un stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, deţin pentru anul şcolar în curs calificativul „Bine” sau „Foarte bine” şi au avut minimum 8 media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

Proba scrisă începe la ora 9.00 şi are o durată de 4 ore, cu posibilitatea prelungirii cu 1-2 ore în anumite situaţii speciale.

Elaborarea subiectelor pentru cele 105 discipline, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale la solicitarea candidaţilor, elaborarea baremelor de evaluare şi afişarea acestora, după susţinerea probei scrise sunt asigurate de Centrul National de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Disciplinele de examen/specializările cu cel mai mare număr de candidaţi înscrişi sunt: învăţământ preşcolar în limba română (2.668 de candidaţi), învăţământ primar în limba română (1.408 candidaţi), educaţie fizică şi sport (730 de candidaţi) şi psihopedagogie specială (400 de candidaţi).

Primele rezultate vor fi afişate în 25 iulie, în centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro. Contestaţiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 iulie, până la ora 20.00, şi 26 iulie, până la ora 12.00. Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat în data de 1 august.

Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin accederea la definitivarea în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Candidaţii pot susţine examenul naţional pentru definitivare în învăţământ fără taxă de cel mult 3 ori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici