8 din 10 români doresc să primească informaţii despre produsele fără fum
Cel mai recent sondaj publicat de firma de cercetare independentă Povaddo pentru Philip Morris International arată că 8 din 10 români (80%) consideră că fumătorii adulţi ar trebui să primească informaţii corecte, fundamentate ştiinţific, despre produsele fără fum - alternative mai bune la continuarea fumatului. Cu toate acestea, sondajul arată că 7 din 10 români (69%) nu cunosc aceste produse şi nici modul în care ele funcţionează. În plus, 77% dintre respondenţi consideră că inovaţia, ştiinţa şi progresul tehnologic pot juca un rol semnificativ în reducerea prevalenţei fumatului.
„Este încurajator să vedem că oamenii au încredere în ştiinţă şi inovaţie şi sunt receptivi la informaţiile argumentate ştiinţific. La rândul nostru, credem că este important să informăm corect astfel încât românii să poată lua decizii în cunoştinţă de cauză. Trăim în epoca tehnologiei, iar ştiinţa ne rămâne cel mai bun aliat. Continuăm, aşadar, să investim în ştiinţă şi cercetare, pentru a accelera tranziţia de la ţigări la produse mai puţin nocive. Ne-am asumat misiunea, atât la nivel internaţional, cât şi în România, de a construi un viitor fără fum. În acest sens, vom continua să explicăm, ori de câte ori este nevoie, de ce produsele care nu ard tutunul reprezintă o alternativă mai bună la continuarea fumatului.” a declarat Emma Zeicescu, Director Communications Philip Morris România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Studiul abordează şi conceptul de „reducere a riscurilor”, care se referă la modul în care ne folosim de progresele înregistrate în ştiinţă şi tehnologie pentru a reduce efectele negative ale unor comportamente potenţial dăunătoare. Românii apreciază că reducerea riscurilor în privinţa fumatului prezintă beneficii majore pentru sănătatea publică:
- 7 din 10 români (71%) consideră că guvernele pot ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii publice prin politici care încurajează fumătorii să treacă la alternative fără fum, inovatoare şi avansate tehnologic, care au potenţialul de a fi mai puţin dăunătoare decât continuarea fumatului.
- 64% dintre respondenţi sunt de acord că susţinerea de către guvernanţi a produselor fără fum poate să sprijine egalitatea de şanse şi să reducă inegalităţile legate de sănătate şi le oferă fumătorilor adulţi din medii socio-economice defavorizate acces la alternative mai bune decât continuarea fumatului.
“În România avem 5 milioane de fumători care merită politici de sănătate reale şi coerente şi soluţii fundamentate ştiinţific. Suntem una dintre puţinele ţări din Uniunea Europeană în care vedem o creştere a prevalenţei fumatului şi este esenţíal să facem eforturi pentru a-i convinge pe fumători să se lase de fumat sau să aleagă o alternativă mai bună la continuarea fumatului. “, a declarat Emma Zeicescu, Director Communications Philip Morris România.
În context european, 74% dintre români consideră că Uniunea Europeană ar trebui să dedice timp şi resurse pentru eradicarea fumatului şi să-i încurajeze pe toţi fumătorii fie să renunţe complet, fie să treacă la o alternativă mai puţin riscantă, fundamentată ştiinţific.
Metodologia sondajului
Povaddo a realizat sondajul online în numele PMI în perioada 10-15 noiembrie 2022. Sondajul a fost realizat în rândul a peste 13.630 de adulţi din populaţia generală cu vârsta de minimum 18 ani, din 13 state membre ale UE: Belgia, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Franţa, Grecia, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România, Slovacia şi Spania. În fiecare ţară au fost realizate aproximativ 1.000 de interviuri online (împărţite aproximativ egal între adulţii care folosesc şi cei care nu folosesc produse care conţin nicotină). Datele sunt ponderate pentru a fi reprezentative pentru populaţia online din fiecare ţară în ceea ce priveşte următoarele variabile: vârsta, sexul şi consumul de nicotină din fiecare piaţă, conform cu statisticile naţionale. Rezultatele sunt precise cu o marjă de eroare de ±1%. Vă rugăm să reţineţi că, din cauza rotunjirilor, este posibil ca totalul rezultatelor să nu ajungă la 100%.
Philip Morris International: Construim un viitor fără fum
Philip Morris International (PMI) este o companie internaţională de top din industria tutunului care şi-a propus să construiască un viitor fără fum şi să îşi extindă, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care conţin tutun sau nicotină. Portofoliul actual de produse al companiei constă, în principal, în ţigări şi produse fără fum, inclusiv produse care încălzesc tutunul (heat-not-burn), produse cu nicotină pentru uz oral sau produse cu vapori cu conţinut de nicotină, care sunt vândute pe pieţele din afara SUA. Din 2008, PMI a investit peste 9 miliarde USD pentru a dezvolta, fundamenta ştiinţific şi comercializa produse inovatoare fără fum pentru adulţii care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a opri complet vânzarea ţigărilor. Pentru aceasta au fost construite capacităţi de evaluare ştiinţifică de nivel mondial, în special în domeniile toxicologiei sistemelor preclinice, cercetării clinice şi comportamentale, cât şi studii ulterioare introducerii pe piaţă.
Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea unei versiuni a dispozitivului IQOS dezvoltat de PMI, Platforma 1, şi a consumabilelor aferente ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP) şi a determinat că o decizie de expunere modificată este oportună pentru promovarea sănătăţii publice.
În 30 septembrie 2022, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 70 de pieţe (excluzând Rusia şi Ucraina). PMI estimează că aproximativ 13,5 milioane de adulţi din întreaga lume, au trecut deja la IQOS şi au renunţat la fumat.
Cu o bază solidă şi o expertiză semnificativă în ştiinţele vieţii, în februarie 2021, PMI şi-a anunţat ambiţia de a se extinde în domeniile wellness şi de îngrijire a sănătăţii şi de a oferi produse şi soluţii inovatoare care urmăresc să răspundă nevoilor pacienţilor şi consumatorilor. Pentru mai multe informaţii puteţi vizita www.pmi.com şi www.pmiscience.com.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36