90 de persoane au ajuns la spital în urma focarului de toxiinfecţie alimentară din Mehedinţi. Sursa posibilă: Preparate furnizate în şcoli

  • 90 de persoane au ajuns joi la spital în urma focarului de toxiinfecţie alimentară apărut în judeţul Mehedinţi, a anunţat Ministerul Educaţiei.
  • Sursa posibilă sunt preparatele care ar fi fost furnizate de o firmă de catering în şcoli.
Urmărește
378 afișări
Imaginea articolului 90 de persoane au ajuns la spital în urma focarului de toxiinfecţie alimentară din Mehedinţi. Sursa posibilă: Preparate furnizate în şcoli

Potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin s-au prezentat 79 de persoane cu greţuri, vărsături şi astenie, 4 persoane la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova şi 7 persoane la Spitalul Municipal Băileşti.

„Formele de boală sunt uşoare şi medii. În urma evaluării medicale, 26 dintre pacienţi au fost externaţi, iar alţi bolnavi urmează să fie externaţi în această seară”, a transmis ministerul.

Conform instituţiei, sursa posibilă a toxiinfecţiei sunt preparatele alimentare furnizate în şcoli de către o firmă de catering.

Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a informat DSVSA Mehedinţi cu privire la suspiciunea de toxiinfecţie alimentară, precum şi prestatorul de servicii. Au fost iniţiate controale atât la firma de catering, cât şi în unităţile de învăţământ unde s-a servit meniul. Au fost recoltate probe alimentare, precum si probe biologice de la pacienţi.

ISU Mehedinţi a anunţat joi că zeci de copii şi adulţi care prezintă stări de rău şi simptome de toxiinfecţie alimentară au avut nevoie de asistenţă medicală şi au fost cerute în sprijin echipaje de la ISU Caraş-Severin, ISU Dolj şi ISU Gorj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici