9000 de case din judeţele Moldovei nu au energie electrică din cauza ninsorii şi a viscolului / Două comune din Bacău nu au în continuare energie electrică
15.000 mii de case din judeţele Neamţ, Vaslui, Bacău şi Iaşi au rămas fără energie electrică noaptea după ce vântul şi ninsoarea au distrus mai mulţi stâlpi de înaltă tensiune şi puncte de transformare.
La primele ore ale dimineţii au fost semnalate probleme în 30 de localităţi din cele patru judeţe. Dimineaţă erau 4000 de consumatori din Neamţ fără curent, iar în Vaslui, în trei comune, nu era energie electrică.
EON Distribuţie a intervenit, iar în jurul orei 10 au mai rămas 18 localităţi afectate şi 9000 de persoane care nu aveau lumină. Cea mai dificilă situaţie a fost în Bacău, unde vântul puternic de vineri noaptea a pus la pământ mai mulţi stâlpi de înaltă tensiune.
Potrivit lui Corneliu Zaiţ, purtător de cuvânt al EON Distribuţie, la ora 13 erau 4000 de locuinţe fără curent electric, în cinci localităţi din Bacău, trei din judeţul Vaslui şi una din Iaşi.
Întreruperi ale furnizării cu energie electrică mai sunt în acest moment în Verşeşti şi Dealul Perjului, în judeţul Bacău. Aproximativ 1000 de persoane nu au curent, însă cei de la EON Distribuţie susţin că problema va fi remediată în sâmbătă seara.
9000 de case din judeţele Moldovei nu au energie electrică din cauza ninsorii şi a viscolului
În judeţul Iaşi, 900 de familii din localităţile Cozmeşti, Vlădeni, Voineşti, au rămas fără energie electrică după ce ninsoarea abundentă şi viscolul au afectat 16 posturi, iar două linii aeriene au fost şi ele afectate parţial, potrivit lui Corneliu Zaiţ, purtător de cuvânt al E.ON Distribuţie.
În judeţul Bacău sunt probleme în localităţile Ungureni, Horgeşti, Verşeşti, Onceşti, Răcătău, Unceşti, Huruieşti.
Fără energie electrică sunt şi case din Basta, Gherăieşti, Moldoveni, David şi Poienari din judeţul Neamţ.
În judeţul Vaslui sunt afectaţi locuitorii din Coroieşti şi Pogana.
“Mai multe echipe intervin pentru remedierea defecţiunilor. Rugăm cetăţenii să contacteze dispecerul E.ON Distribuţie sau serviciul de urgenţă 112 pentru a anunţa dacă observă cabluri căzute la pământ. Totodată îi avertizăm să nu se apropie de ele întrucât riscă să se electrocuteze”, a declarat Corneliu Zaiţ, purtător de cuvânt al E.ON Distribuţie.