94%, rata de prezenţă la prima probă de la simularea Evaluării Naţionale

  • 94% dintre elevii înscrişi în clasa a VII-a au participat la proba la Limba şi literatura română.
  • Ministerul Educaţiei a anunţat că lucrările la simularea Evaluării Naţionale vor fi evaluate digitalizat.
  • Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 23 februarie, iar notele nu se trec în catalog.
Urmărește
97 afișări
Imaginea articolului 94%, rata de prezenţă la prima probă de la simularea Evaluării Naţionale

94%, rata de prezenţă la prima probă de la simularea Evaluării Naţionale

Rata de prezenţă la prima probă de la simularea Evaluării Naţionale, cea la Limba şi literatura română, desfăşurată luni, a fost de 94%, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Potrivit ministerului, peste 164.600 de elevi din numărul celor înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar curent, adică 176.266 de elevi, au fost prezenţi la probă. De asemenea, au fost eliminaţi 6 elevi ca urmare a unor tentative de fraudă.

„Platforma destinată evaluării digitalizate a funcţionat în parametri optimi pe toată durata derulării procesului de încărcare a lucrărilor, cu excepţia unui scurt interval de timp (aproximativ 20 de minute), însă fără a se înregistra blocaje”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Simularea Evaluării Naţionale continuă marţi cu proba scrisă la Matematică şi se încheie miercuri cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare, aprobate de Ministerul Educaţiei. Subiectele şi baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00.

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 23 februarie şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi trecute în catalog.

Ministerul Educaţiei a anunţat că lucrările elevilor de clasa a VIII-a, care vor susţine simularea evaluării naţionale 2024, vor fi evaluate digitalizat.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, decizia de a generaliza evaluarea digitalizată este fundamentată pe beneficiile confirmate odată cu pilotarea, printre care: anularea costurilor pentru transportul lucrărilor dintr-un judeţ în altul; eliminarea birocraţiei, reducerea timpului de lucru destinat evaluării, transmiterea, în mod automat şi aleatoriu, către alţi doi evaluatori, a lucrărilor pentru care diferenţa dintre notele acordate de cei doi evaluatori iniţiali este mai mare de un punct, scăderea riscului erorii umane în privinţa calculului notei finale.

Ministerul reamiteşte că, în sesiunea august - septembrie 2023 a examenului naţional de bacalaureat s-a testat platforma cu peste 6.000 de cadre didactice, pentru mai mult de 18.000 de candidaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici