- Home
- Social
- (09.12.2022, 07:00)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A avea un scop prelungeşte viaţa: un studiu demonstrează acest lucru
Cercetările de la Universitatea din Boston, efectuate pe peste 13.000 de persoane cu vârsta peste 50 de ani, au arătat că prezenţa unui scop în viaţa cuiva contribuie la longevitate.
Urmărește
743 afișări
A avea un scop prelungeşte viaţa: un studiu demonstrează acest lucru
A avea un scop prelungeşte viaţa: poate părea un clişeu, dar există un studiu care o dovedeşte. Cercetările de la Universitatea din Boston au demonstrat asocierea dintre concentrarea asupra unui obiectiv specific şi o mai mare longevitate, în special la persoanele de peste 50 de ani.
A fost un proces foarte lung - studiul a durat peste 8 ani - care a inclus nu doar necesitatea de a analiza un număr mare de cazuri, ci şi de a oferi o definiţie ştiinţifică a „scopului”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
În mod clar, pentru a demonstra ceva de acest tip, este nevoie de a defini în mod concret conceptul de „scop”, „scop” în limba engleză.
„Unii oameni vor să aibă succes în cariera lor, alţii vor să aibă grijă de familiile lor, iar alţii vor să contribuie la comunitatea lor”, explică dr. Stephanie Hooker. Totuşi, aceasta este încă o definiţie prea generică pentru cercetarea ştiinţifică, aşa că dr. Koichiro Shiba, şeful studiului, a identificat categorii de la care să înceapă să înţeleagă dacă o persoană a avut sau nu acest sentiment de „scop” în viaţă.
„De exemplu, îi întrebăm dacă simt că au o direcţie în viaţă sau dacă activităţile zilnice par banale şi lipsite de importanţă şi dacă există sau nu sentimentul că realizează ceva în viaţa lor”, explică Shiba, care s-a bazat pe un chestionar de 42 de persoane, cu întrebări împrumutate de la psihologul Carol Ryff.
Studiul a implicat 13.159 de adulţi cu vârsta peste 50 de ani pe o perioadă de 8 ani. Rezultatele au arătat că persoanele cu un simţ mai mare al scopului şi-au redus riscul de deces cu 15,2%, fără diferenţe specifice de gen sau geografice, arătând în acelaşi timp o longevitate mai mare la femei.
Până la urmă, prezenţa unui obiectiv tangibil şi concret se traduce în practică printr-o serie de comportamente mai sănătoase şi un stil de viaţă mai sănătos, aşa cum a explicat dr. Patrick Hill - cercetător specializat în îmbătrânirea sănătoasă şi profesor de ştiinţe psihologice şi cerebrale la Universitatea Washington. în St. Louis - la Medical News Today: „Există un angajament mai mare faţă de activitatea fizică şi o utilizare mai mare a serviciilor de îngrijire preventivă, cum ar fi screening-urile anuale”.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe