A fost aprobat primul voucher pentru o victimă a unei infracţiuni sexuale

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă, joi, că a fost aprobată prima solicitare de acordare de vouchere pentru victima unor infracţiuni sexuale: este vorba despre fapte grave la care a fost supusă victima, agresiune sexuală, viol şi corupere sexuală a minorilor.

Urmărește
227 afișări
Imaginea articolului A fost aprobat primul voucher pentru o victimă a unei infracţiuni sexuale

A fost aprobat primul voucher pentru o victimă a unei infracţiuni sexuale

„Victimele infracţiunilor nu sunt singure şi trebuie să ştie asta! Ca femeie, ca mamă, sunt emoţionată că a fost aprobată prima solicitare de acordare de vouchere pentru victima unor infracţiuni sexuale! Este vorba despre fapte grave la care a fost supusă victima: agresiune sexuală, viol şi corupere sexuală a minorilor”, spune, joi, Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Instanţa i-a acordat un avans din compensaţia financiară în cuantum de 18.000 lei. Suma va fi folosită pentru acoperirea unor nevoi urgente: cazare, hrană, transport, medicamente.

„Este un lucru bun că victimele încep să apeleze la acest mecanism. Fondurile trebuie să ajungă la cei aflaţi în nevoie”, mai spune Gorghiu.

Victimele infracţiunilor pot beneficia de un cuantum maxim de 5 salarii minime brute, respectiv suma de 18.500 lei. Pentru aceasta, este necesar ca victima să depună o cerere la tribunalul de unde are domiciliu, prin care să solicite un avans din compensaţia financiară sub formă de voucher pentru acoperirea nevoilor urgente.

Pentru anul 2024, sunt prevăzute 300 de vouchere, iar în funcţie de necesităţi, numărul acestora poate fi suplimentat, potrivit ministrului Justiţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici