A fost emisă autorizaţia de construire pentru lotul 1 al A0. Întregeşte coridorul Constanţa-Nădlac

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu a anunţat luni că a fost emisă autorizaţia de construire pentru lotul 1 al A0, care întregeşte astfel coridorul pan-european Constanţa-Nădlac.

Urmărește
144 afișări
Imaginea articolului A fost emisă autorizaţia de construire pentru lotul 1 al A0. Întregeşte coridorul Constanţa-Nădlac

A fost emisă autorizaţia de construire pentru lotul 1 al A0. Întregeşte coridorul Constanţa-Nădlac

„A fost emisă Autorizaţia de Construire pentru construcţia Lotului 1 al Autostrăzii Bucureştiului A0 Nord, km 2+500 - km 20+000, ultimul lot al acestei autostrăzi pe care nu erau începute lucrările şi, totodată, lotul care întregeşte Coridorul de Transport Pan-european nr. IV (Constanţa - Nădlac)”, a transmis Ionel Scrioşteanu.

Conform acestuia, au fost autorizate, printre altele, lucrări de drum, lucrări de artă (pod peste râul Dâmboviţa, pod peste râul Bâldana, pasaj peste CF101 Bucureşti - Piteşti şi DN7, pod/pasaj peste râul Colentina, CF 300 Bucureşti - Ploieşti, CF Mogoşoaia - Buftea), lucrări de scurgere a apelor, lucrări de consolidare, noduri rutiere la intersecţiile cu DN7 şi DN1A şi lucrări de siguranţa circulaţiei.

„Durata de execuţie a lucrărilor este de 22 luni, calculată de la data ordinului de începere a lucrărilor, iar săptămâna viitoare voi convoca la faţa locului toţi responsabilii, pentru a demara rapid lucrările”, arată secretarul de stat.

Traseul acestui lot are o lungime de 17,5 km şi se află între Autostrada Bucureşti - Piteşti A1 şi DN1, iar amplasamentul lucrărilor este situat pe teritoriul judeţului Ilfov, pe raza localităţilor Dragomireşti-Vale, Buftea, Mogoşoaia, Corbeanca şi pe teritoriul judeţului Giurgiu, pe raza localităţilor Joiţa şi Săbăreni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici