A fost găsit un colţ de mamut care datează de cel puţin 11.000 de ani

Descoperirea din Mississippi cântăreşte peste 270 de kilograme şi are o lungime de peste 2 metri.

Urmărește
2743 afișări
Imaginea articolului A fost găsit un colţ de mamut care datează de cel puţin 11.000 de ani

Fotografie de James E. Starnes / Mississippi Department of Environmental Quality

Eddie Templeton, un vânător amator de fosile, căuta piese noi pentru colecţia sa, în apele unor pâraie din Mississippi.

A găsit mult mai mult decât atât. La malul apei, marea surpriză: un colţ de mamut lung de 2,1 metri vechi de cel puţin 11.000 de ani. 

În Madison, la aproape un metru sub apă, Eddie a dat lovitura cu un colţ de mamut columbian, datând de la sfârşitul Pleistocenului.

Arată ca un dragon chinezesc, dar este un dinozaur triasic care a trăit acum 240 de milioane de ani.

„A fost interesant să găsesc o bucată mare de colţ. Dar a fost deosebit de incitant că era un mamut”, a declarat bărbatul pentru CNN.

O descoperire incredibilă, după cum apreciază George Phillips, curator la Muzeul de Ştiinţe Naturale din Mississippi.

Colţul, care cântăreşte aproximativ 272 de kilograme, era acoperit de ipsos, ceea ce a ajutat la conservarea lui, şi se află în prezent la muzeu, unde experţii îl vor analiza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici