- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A fost găsită crucea din secolul al XIII-lea ce a fost furată acum 5 ani din Biserica Evanghelică Cisnădie
- O cruce de procesiune furată din Biserica Evanghelică Cisnădie a fost găsită după 5 ani.
- Crucea are o valoarea deosebită, deoarece ar fi fost adusă de către primii reprezentanţi ai comunităţii săseşti stabiliţi în Transilvania, fiind considerat cel mai vechi obiect de cult al acesteia.
Sursa foto: I.P.J. Sibiu
Potrivit Poliţiei, plângerea privind furtul crucii de procesiune, obiect de cult folosit ocazional şi în cadrul ceremoniilor religioase, din Muzeul Bisericii Evanghelice din Cisnădie, a fost depusă în vara anului 2016.
A început atunci ancheta, iar crucea a fost pusă în urmărire la nivel naţional şi internaţional. A fost implementată şi în baza de date a Interpol privind bunurile culturale sustrase.
Poliţiştii anunţă marţi că acum s-a reuşit identificarea suspectului, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Cisnădie, precum şi recuperarea crucii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Crucea de procesiune a fost restituită reprezentanţilor Bisericii Evanghelice din Cisnădie.
Crucea procesională recuperată se afla în inventarul Bisericii Evanghelice din Cisnădie din anul 1911, dată la care a fost descoperită în osuarul lăcaşului de cult (aflat în subsolul unei vechi capele din imediata apropiere a bisericii).
Această piesă a fost confecţionată în secolul al XIII –lea într-un atelier din vestul Europei şi are o valoare artistică excepţională prin compoziţia sa iconografică şi decorativă, caracteristice stilului gotic timpuriu.
Conform legendei, crucea de procesiune a fost adusă de către primii reprezentanţi ai comunităţii săseşti stabiliţi în Transilvania, fiind considerat cel mai vechi obiect de cult al acesteia.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO