- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.02.2023, 11:16)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A fost lansată platforma de resurse educaţionale Saptamanaverde.edu.ro
De acum, elevii şi cadrele didactice au la dispoziţie o platformă de resurse educaţionale pentru a susţine organizarea activităţilor din cadrul Programului Săptămâna verde.
Urmărește
139 afișări
A fost lansată platforma de resurse educaţionale Saptamanaverde.edu.ro
„Saptamanaverde.edu.ro a fost lansată, vineri, de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. De acum, elevii şi cadrele didactice au la dispoziţie o platformă de resurse educaţionale pentru a susţine organizarea activităţilor din cadrul Programului Săptămâna verde. În acest an şcolar, fiecare unitate de învăţământ are la dispoziţie, la alegere, o săptămână din perioada 27 februarie - 16 iunie 2023, pentru a derula programul Săptămâna verde. Şcolile vor realiza, timp de 5 zile consecutiv, activităţi educaţionale care contribuie la prevenirea schimbărilor climatice şi la protejarea mediului”, potrivit unui comunicat de presă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Noul comisar pentru mediu al UE: „Am vorbit prea puţin despre apă". Seceta şi pierderile de pe conducte afectează industrii întregi
-
Vinul roşu se confruntă cu un declin „existenţial”. Specialist francez, despre vin: "Dacă bunicul bea 300 de litri de vin roşu pe an, tatăl bea 180 de litri, iar fiul, 30 de litri”
-
Polonia exclude Ungaria de pe lista de invitaţi la evenimentul de preluare a preşedinţiei rotative a UE
Platforma online www.saptamanaverde.edu.ro conţine materiale informative şi idei de activităţi ce pot fi organizate la nivelul unităţilor de învăţământ.
„Educaţia ecologică este, foarte probabil, cel mai important instrument prin care creştem generaţii cu respect pentru mediu. Şi pentru că respectul se câştigă, nu se impune, le-am pregătit elevilor şi dascălilor noştri cele mai plăcute şi interesante activităţi de învăţare. Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea platformei. Prin intermediul acesteia, cadrele didactice au acum la dispoziţie o resursă consistentă pentru a ne asigura că prima ediţie a Săptămânii verzi va fi un succes”, a declarat ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Barna Tánczos.
„Având în vedere importanţa educaţiei privind schimbările climatice, platforma educaţională lansată astăzi reprezintă un instrument util pentru cadrele didactice şi pentru elevii care participă la activităţile din Săptămâna verde. Cu astfel de iniţiative, contribuim cu toţii la formarea unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător şi implicit a unei societăţi care îşi protejează viitorul. Toate materialele şi activităţile incluse în această platformă reprezintă un punct de pornire şi ne dorim să le dezvoltăm în anii viitori alături de întreaga comunitate educaţională. Mult succes elevilor, profesorilor şi partenerilor în această primă ediţie a programului Săptămâna verde!”- a declarat ministrul educaţiei, Ligia Deca.
În forma actuală, platforma educaţională cuprinde resurse precum date despre proiect, repere legislative, o bibliotecă digitală cu resurse educaţionale (materiale, idei de activităţi) pe teme din domeniile: schimbări climatice, managementul deşeurilor, consum şi producţie sustenabile, biodiversitate, păduri şi viaţă terestră, apă şi viaţă acvatică, idei de trasee educative în natură, o hartă a ariilor naturale protejate şi informaţii despre acestea, lista staţiilor meteorologice şi informaţii despre acestea, resurse privind modalitatea de răspuns la dezastrele naturale, resurse şi sugestii de activităţi propuse de ONG-uri, precum şi exemple de bune practici educaţionale cu privire la schimbări climatice şi mediu.
Citește pe alephnews.ro: Zeul Gratuităților vine din Japonia și are o avere de aproape 4 milioane de dolari. Cum folosește cupoanele și ofertele zilnic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Ilona Brezoianu i-a dat replica lui Dan Negru după ce a criticat audiențele Revelionului de la Antena 1: „Monștri sacri”
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe