- Home
- Social
- (21.07.2022, 15:00)
- Daniel Contescu
A înflorit piaţa jeturilor private. Cât costă o cursă până la Mykonos
Rata mare a anulării zborurilor de linie este principalul motiv al creşterii cu 30% a curselor cu avioanele private de mici dimensiuni.
Urmărește
1620 afișări
A înflorit piaţa jeturilor private. Cât costă o cursă până la Mykonos
Au crescut solicitările pentru călătoriile cu private jet, în contextul în care o cursă de linie din trei este afectată de anularea sau modificarea orarului de zbor.
Românii cu dare de mână decid să ocolească această situaţie şi pleacă în vacanţă cu avionul privat. Astfel, solicitările pentru zboruri cu private jet sunt cu 30% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. O astfel de călătorie porneşte de la 13.000 de euro şi poate ajunge până la 160.000 de euro, pentru călătorii în afara Europei, în funcţie de destinaţia aleasă.
Mykonos, staţiune preferată de vedete (ultimul star al României care şi-a făcut vacanţa acolo este Simona Halep), Dalaman, Istanbul, Corfu, Atena, Salonic, Santorini sau Creta sunt destinaţiile de vacanţă favorite pentru românii care aleg să meargă în vacanţă cu avionul privat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Trump a primit sentința de „achitare necondiționată” în procesul „hush money”. Judecătorul Juan Merchan: „Funcția de Președinte e extraordinară, nu cel care ocupă funcția”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Pregătire totală: O ţară nordică vrea să construiască adăposturi antiatomice pentru „cel mai rău scenariu”
-
SUA anunţă o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea preşedintelui din Venezuela
Preferinţa pentru zboruri private jet a început să fie simţită puternic în România odată cu pandemia de Covid-19, atunci când turiştii cu bani mulţi şi-au dorit să evite aglomeraţia din aeroporturi sau restricţiile impuse de companiile aeriene.
Solicitările au crescut substanţial în ultima vreme, când tot mai multe zboruri de linie sunt anulate sau li se modifică programul de zbor din cauza cererii mari de vacanţe şi din cauza aeroporturilor, a companiilor de zbor şi a operatorilor de la sol care nu mai au acelaşi număr de angajaţi de dinainte de pandemie şi nu mai pot face faţă valului mare de solicitări.
Profilul turistului care alege să zboare cu avionul privat
Turiştii care aleg să zboare cu avionul privat se încadrează în categoria oamenilor cu venituri medii plus, care iau în ultimul moment decizia de a merge în vacanţă. Îşi doresc să evite aglomeraţiile şi cozile de pe aeroporturi şi călătoresc împreună cu familia sau cu prietenii, de regulă în grupuri de 8 persoane. Sunt puşi pe distracţie şi cheltuiesc în vacanţă, în medie, peste 5.000 de euro de persoană.
„Primim tot mai multe solicitări pentru zboruri cu avionul privat. Cel mai des, turiştii care apelează la noi spun că vor să evite riscul ca zborul să le fie anulat. Totodată, ei vor să evite aglomerările din aeroporturi şi să reducă, pe cât posibil, contactul cu persoane pe care nu le cunosc. Avem şi situaţii în care ne sună seara că îşi doresc să plece a doua zi dimineaţă.
E o provocare pentru noi, dar partea bună la acest tip de zbor e că o astfel de solicitare chiar e posibil de rezolvat cu promptitudine, de la primirea solicitării, în 30 de minute trimitem şi oferta”, spune Andreea Voicu, Sales Manager Nordis Travel, agenţie tour-operatoare, specializată în vacanţe tip tailor made.
Cele mai căutate avioane private
Cele mai căutate, spune Andreea Voicu, sunt avioanele Mid Size Jet, care au între 6 şi 9 locuri şi o autonomie de zbor de peste 4 ore. Avioanele Light Size Jet, cu 4-6 locuri şi o autonomie de zbor de până la 3 ore sunt de asemenea foarte căutate.
Pe locul al treilea în preferinţele turiştilor români cu dare de mână se situează avioanele Heavy Jets, care pot transporta 12 persoane cu autonomie de zbor non stop de aproximativ 7000 de mile, cu o viteză de 420-500 mile pe oră.
Avantajelele zborului cu avion privat
Călătoriile cu avionul privat prezintă numeroase avantaje, pe lângă predictibilitatea zborului şi evitarea surprizelor neplăcute cauzate de anularea zborului. Astfel, rezervările pentru un zbor private jet sunt rapide, astfel încât avionul privat poate fi la dispoziţia turistului în doar câteva ore de la comandă. În timp ce companiile aeriene comerciale sunt restricţionate pe anumite aeroporturi, avioanele private pot ateriza pe orice aeroport de mici sau mari dimensiuni, ceea ce înseamnă timp câştigat.
Zborurile private jet folosesc terminale executive (FBO) cu saloane private, neaglomerate, iar pasagerii nu mai trebuie să aştepte la cozi pentru procedurile de îmbarcare. De asemenea, se evită riscul pierderii sau deteriorării bagajelor, pentru că manipularea lor nu mai implică un procedeu atât de complex cât la zborurile de linie; bagajele sunt înmânate direct personalului de la bordul aeronavei de către un lucrător de la aeroport.
În plus, turiştii decid cine le sunt parteneri de zbor: familia, grupul de prieteni sau de colegi. Astfel pasagerii se pot bucura de intimitate şi evită să călătorească alături de persoane necunoscute. Nu în ultimul rând, zborurile cu avionul privat le oferă clienţilor şi posibilitatea de a-şi crea propriul meniu.
Citește pe alephnews.ro: Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru România: Poți călători în SUA fără viză. Kavalec: „Aprobările pentru călătoriile fără viză vor fi procesate online, în mai puțin de 3 zile”
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe