A murit cea mai bătrână persoană din lume, Maria Branyas, la vârsta de 117 ani

Maria Branyas, cea mai vârstnică persoană din lume, a murit marţi la vârsta de 117 ani.

Urmărește
725 afișări
Imaginea articolului A murit cea mai bătrână persoană din lume, Maria Branyas, la vârsta de 117 ani

A murit cea mai bătrână persoană din lume, Maria Branyas, la vârsta de 117 ani

Maria Branyas, cea mai vârstnică persoană din lume, a murit liniştită într-un azil din Spania la vârsta de 117 ani, potrivit contului ei de pe platforma X şi unui purtător de cuvânt al azilului, după cum scrie Reuters.
 
Maria s-a născut în San Francisco, California, în 1907 şi a devenit cea mai în vârstă persoană din lume în ianuarie 2023, potrivit Guinness World Records. 
 
Ea s-a mutat în Spania la vârsta de şapte ani, trecând prin războiul civil din 1936-1939 şi prin două pandemii, cea de gripă spaniolă din 1918 şi pandemia COVID-19 din 2020-2021, mai scrie Reuters
 
Luni, Branyas a sugerat că decesul ei era iminent, spunând într-o postare pe contul ei oficial de pe X, gestionat de fiica sa: „Mă simt slăbită. Timpul se apropie. Nu plângeţi, nu-mi plac lacrimile... Mă cunoaşteţi, oriunde m-aş duce, voi fi fericită.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici