A murit după ce a mâncat o conservă de peşte (Video)

Şase persoane infectate cu toxină botulinică după ce au mâncat conserve de peşte din Tailanda au fost internate, săptămâna trecută, la Institutul "Matei Balş" din Capitală, unul dintre bolnavi a decedat, luni, iar celelalţi sunt stabili, a declarat managerul spitalului, Adrian Streinu Cercel.

Urmărește
954 afișări
Imaginea articolului A murit după ce a mâncat o conservă de peşte (Video)

A murit după ce a mâncat o conservă de peşte

Cele şase persoane infectate sunt muncitori de pe un şantier din Judeţul Argeş. Aceştia au mâncat conserve de peşte în sos tomat şi în ulei.

Primul a ajuns la spital, în 23 februarie, şi a decedat la o săptămână, toxina blocându-i muşchii şi intrând în stop cardiorespirator, a declarat Streinu Cercel.

Ceilalţi cinci au ajuns la spital în 24 februarie, sunt sub tratament, iar starea lor este stabilă.

Botulismul este o boală cauzată de toxina produsă de bacteria Clostridium botulinum. Dacă nu este tratată la timp, boala poate evolua şi duce la paralizia braţelor, a picioarelor, a trunchiului şi a muşchilor respiratorii. Toxina botulinică se instalează în corp, prin intermediul alimentelor puse la păstrat necorespunzător sau prin pătrunderea bacteriilor în răni. Infecţia nu se extinde de la o persoană la alta.

Simptomele care apar la persoanele care suferă de botulism sunt lipsa puterii, gura uscată, dificultăţi la înghiţire, respectiv vorbire, vedere dublă sau înceţoşată şi paralizie. La sugari, semnele sunt greu de observat şi includ constipaţie, lipsa poftei de mâncare, plâns slab sau lipsa puterii.

La adulţi, simptomele apar de obicei după 12 sau 36 de ore de la consumul de alimente infectate. La sugari, acest interval este de 3 până la 30 de zile. În cazul botulismului contactat prin răni, simptomele se instalează între 4 şi 14 zile.

Botulismul este o afecţiune rară, dar care poate fi fatală, potrivit medicilor.

220 de conserve de peşte retrase dintr-un depozit

Un număr de 220 de conserve de peşte, cel mai probabil macrou, provenind din Thailanda, au fost sechestrate, luni, dintr-un depozit din municipiul Târgovişte, ca urmare a suspiciunii de botulism.

Potrivit directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa, Sandu Tolea, acţiunea a avut loc ca urmare a apariţiei unui mesaj pe sistemul rapid de alertă, venit din partea DSVSA Argeş.

"Am mers la confiscarea unor conserve de peşte suspecte de botulism. Au fost puse sub sechestru 220 de conserve de peşte din Thailanda, care sunt sechestatrate până la apariţia buletinului de analize. Conservele au fost distribuite dintr-un depozit din Bucureşti, iar suspiciunea a apărut pentru prima dată la Argeş, după care am purces şi noi la identificarea lotului",  a declarat Sandu Tolea.

Sursa citată a declarat că respectivele conserve nu au apucat să fie distribuite în magazine, ci au fost retrase dintr-un depozit din Târgovişte.

"Suspiciunea este suspiciune. Până la confirmare mai durează. Deocamdată, ele sunt puse sub sechestru. Analizele durează cel puţin două săptămâni. Populaţia judeţului Dâmboviţa nu are însă de ce să îşi facă griji", a mai spus Tolea.

Video Ştirileprotv.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici