A murit Flavia Bălescu-Coposu, sora cea mare a lui Corneliu Coposu

Sora cea mare a Seniorului Corneliu Coposu, Flavia Bălescu-Coposu, a murit, marţi, anunţă Fundaţia Corneliu Coposu.

Urmărește
1419 afișări
Imaginea articolului A murit Flavia Bălescu-Coposu, sora cea mare a lui Corneliu Coposu

A murit Flavia Bălescu-Coposu, sora cea mare a lui Corneiu Coposu

„Familia împreună cu Fundaţia Corneliu Coposu anunţă cu profundă durere că astăzi, de ziua naşterii Maicii Domnului, a urcat la Cer sora cea mare a Seniorului Corneliu Coposu, doamna Flavia Bălescu-Coposu. S-a născut la Bobota pe data de 6 decembrie 1924, fiind a treia fetiţă a familiei părintelui protopop Valentin Coposu, primind numele de botez Flavia Lucia Terezia. A urmat cursurile şcolii primare din Bobota, iar liceul la Beiuş. Era în clasa a V-a în momentul în care familia s-a refugiat la Coşlariu (jud. Alba), unde tatăl său, părintele protopop Valentin Coposu a mai păstorit doar un an, decedând în 1941. Ultimii doi ani de liceu i-a urmat la Blaj. A terminat liceul în 1943 şi s-a înscris la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti. La terminarea facultăţii, din cauza „recomandărilor“ primite nu a găsit nici un loc de muncă. În luna martie 1948 reuşeşte, totuşi, să se angajeze ca zilieră la Statistică, la recensământul agricol care începuse”, trasmite Fundaţia Corneliu Coposu.

Potrivit sursei citate, Flavia Coposu a încercat să-şi găsească, fără succes, un loc de muncă stabil.

„Ajutorul a venit de la o fostă colegă de facultate, care i-a spus că fratele ei fusese numit şef de şantier la o fabrică de construcţii la Canalul Dunăre-Marea Neagră, unde se lucra şi cu deţinuţi politici, printre care era şi fratele său, Corneliu Coposu. Şi-a început astfel activitatea la întreprinderea respectivă, în toamna anului 1949 lucrând aici până în anul 1953. În luna martie 1953 a fost repartizată la un alt Sovrom din Vaşcău (judeţul Bihor), unde în urma insistenţelor familiei nu a mai ajuns. În aceste condiţii a încercat cu disperare să îşi găsească un loc de muncă în Capitală, reuşind în cele din urmă să lucreze la un atelier care s-a desfiinţat în 1955, când a luat fiinţă Fabrica de Maşini Unelte”, mai arată Fundaţia Corneliu Coposu.

Flavia Coposu s-a căsătorit cu Constantin Bălescu la data de 14 februarie 1960.

La 17 iulie 1996, alături de sora sa Rodica, a înfiinţat Fundaţia Corneliu Coposu, scopul principal al Fundaţiei fiind răspândirea principiilor creştin-democrate în care fratele lor a crezut mereu.

În anul 2009, Flavia Bălescu-Coposu, alături de sora sa Rodica Coposu, a fost decorată de către Majestatea Sa Regele Mihai I al României cu decoraţia „Crucea Casei Regale a României“.

„Sfânta Tereza de Lisieux spunea de pe patul de moarte surorilor din jurul ei: <Nu plângeţi fiindcă eu nu mor, eu intru în viaţa cea adevărată!>. Bunul Dumnezeu să-i dăruiască iertarea păcatelor şi odihna veşnică”, se încheie comunicarea Fundaţiei Corneliu Coposu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici