- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A şaptea ediţie a congresului Romtransplant, la Târgu Mureş
Cei mai buni specialişti în domeniul transplantului din România participă, vineri, la a şaptea ediţie a congresului Romtransplant, care se desfăşoară la Târgu Mureş şi în cadrul căreia au loc prezentări ale unor lucrări din domeniul transplantului de rinichi, de ficat, de cord şi de ţesut.
Manifestarea, organizată de Asociaţia Naţională Romtransplant, Agenţia Naţională de Transplant, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi Centrul Medical Nova Vita, vizează progresele în domeniul transplantului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Astfel, pe întreg parcursul zilei de vineri vor fi prezentate lucrări din domeniul transplantului de rinichi, de ficat, de cord, de ţesut, dar se va pune accent şi pe secţiunile dedicate donatorului, în ultima perioadă constatându-se o creştere semnificativă a numărului persoanelor care au donat organe, ceea ce a permis medicilor să salveze zeci de vieţi.
La a şaptea ediţie a congresului Romtransplant de la Târgu Mureş sunt invitaţi unii dintre cei mai buni specialişti în domeniul transplantului, printre cei care susţin lucrări numărându-se profesorul doctor Irinel Popescu, şeful programului de transplant hepatic, profesorul doctor Mihai Lucan, de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, profesorul doctor Mihai Voiculescu, de la Institutul Clinic Fundeni, profesorul doctor Radu Deac, preşedintele Consiliul Ştiinţific al Agenţiei Naţionale de Transplant, conferenţiarul universitar doctor Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Cardiologie Pediatrică Târgu Mureş, medicii Victor Zota, coordonatorul naţional de transplant, şi Dan Luscalov, director executiv la Agenţia Naţională de Transplant, precum şi profesorul doctor Klara Brânzaniuc, prorectorul ştiinţific de la UMF Târgu Mureş.
Sesiunea ştiinţifică abordează teme precum "Progrese ale transplantului hepatic în România", "Progrese în transplantul cardiac din România", "Strategia României pentru creşterea numărului de donatori de organe, ţesuturi şi celule de origine umană", "Transplantul hepatic, de la donator viu, cu hemificat drept", "Transplantul renal încrucişat - o alternativă terapeutică ce salvează vieţi. De ce şi când?", "Terapii suportive hepatice pre- şi posttransplant hepatic. Experienţa Centrului de Medicină Internă - Nefrologie Fundeni", "Recoltarea minim invazivă a rinichiului de la donatorul viu. Este chirurgia robotică noua vedetă?", "Monitorizarea statusului renal la bolnavii cu transplant de organe solide şi terapii imunosupresive", "Modalităţi de creştere a donării de la donatorul cadavru în România", "Monitorizare şi tratament după transplantare cardiacă - componente esenţiale în rezultatele tardive", "Screening-ul pre-transplant de organe solide al infecţiilor virusale hepatitice şi tratamentul acestora pre- şi posttransplant", "Complicaţii vasculare în transplantul hepatic cu ficat întreg", "Monitorizarea statusului cardiovascular la pacient cu transplant de organe solide" şi "Rolul medicului anestezist şi intensivist în donarea de organe"-
După sesiunea ştiinţifică, este programată şedinţa Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Naţionale de Transplant, în care va avea loc alegerea preşedintelui.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Alegerile prezidenţiale au fost contestate la CCR. Se cere anularea primului tur
-
Rusia foloseşte bombardiere transferate din Ucraina în 1999
-
CCR se reuneşte joi pentru a decide în privinţa cererilor de anulare a prezidenţialelor
-
Trupele israeliene au deschis focul în Liban la câteva ore după începerea armistiţiului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO