- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.11.2012, 15:20)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Abaterile pietonilor, principala cauză generatoare de accidente rutiere în primele nouă luni din an
Principala cauză generatoare de accidente rutiere a fost reprezentată de abaterile comise de către pietoni, aceasta având o pondere de 21 la sută din totalul numărului accidentelor grave înregistrate în perioada ianuarie - septembrie, se arată într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.
Urmărește
341 afișări
Abaterile pietonilor, principala cauză generatoare de accidente rutiere în primele nouă luni din an (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)
Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) precizează că din analiza la nivel naţional a evoluţiei dinamicii accidentelor rutiere, a reieşit faptul că, în perioada ianuarie - septembrie a acestui an, au fost înregistrate 6.815 accidente, soldate cu decesul a 1.440 de persoane şi rănirea gravă a altor 6.519 persoane.
Totodată, s-a stabilit că principala cauză generatoare de accidente rutiere a fost reprezentată de abaterile comise de către pietoni, aceasta având o pondere de 21 la sută din totalul numărului accidentelor grave înregistrate în perioada de referinţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
IGPR anunţă că, în perioada 6 - 12 noiembrie, poliţiştii rutieri vor organiza la nivel naţional, atât acţiuni preventiv - educative pentru conştientizarea pietonilor cu privire la riscurile implicării în accidente rutiere, în vederea adoptării de către aceştia a unui comportament corespunzător în trafic, cât şi acţiuni de impunere a legii în rândul acestei categorii de participanţi la trafic.
De asemenea, în 18 noiembrie, la nivel mondial, se vor organiza acţiuni de marcare a "Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor rutiere", la aceste acţiuni urmând să fie cooptaţi şi voluntari din rândul partenerilor Direcţiei Rutiere şi reprezentanţi ai societăţii civile, care pot contribui la disciplinarea rutieră a pietonilor.
Poliţiştii recomandă pietonilor ca traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea să se realizeze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.
De asemenea, pietonii trebuie să se asigure temeinic înainte de pătrunderea pe partea carosabilă şi să folosească accesorii fluorescente, reflectorizante sau haine de culori deschise, noaptea ori în condiţii de vizibilitate redusă, atunci când circulă pe partea carosabilă a drumului public.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe