Abuzul asupra copilului şi lipsa educaţiei sunt principalele motive din spatele violenţei domestice

  • Unul din doi părinţi crede că lovirea este spre binele copilului
  • Copiii din comunităţile sărace vor să meargă la şcoală, dar nu îi lasă părinţii
  • Abuzul asupra copilului îl poate transforma într-un adult violent
Urmărește
526 afișări
Imaginea articolului Abuzul asupra copilului şi lipsa educaţiei sunt principalele motive din spatele violenţei domestice

Abuzul asupra copilului şi lipsa educaţiei sunt principalele motive din spatele violenţei domestice

Astăzi este ziua internaţională pentru eliminarea violenţei asupra femeilor. Ţi-am arătat statisticile, dar te-ai întrebat cum ajung bărbaţii violenţi? Una dintre explicaţii vine din copilărie. Lipsa educaţiei şi din modelul pe care l-au avut, la rândul lor, din partea părinţilor, conduce la astfel de comportamente.

Unul din doi părinţi crede că lovirea este pentru binele copilului, iar 9 din 10 copii din România sunt abuzaţi, arată un studiu al fundaţiei World Vision România, care ajută copiii vulnerabili să meargă la şcoală.

Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România: Am văzut foarte multe cazuri în comunităţile extrem de vulnerabile, cu cât comunitatea este mai vulnerabilă şi cu cât familia este mai săracă şi mai lipsită de educaţie cu atât copilul este mai abuzat. Este ţinut în casă, efectiv, este folosit la muncile din gospodărie în detrimentul şcolii şi bineînţeles că aceste lucruri pot să ducă la abandon şcolar şi la foarte mulţi copii care nu ajung în clasa a 8-a.

Dincolo de abuzurile fizice, copiilor le este refuzat dreptul la educaţie, iar problemele din familii s-au accentuat în acest an.

Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România: Acum, odată cu pandemia şi cu izolarea, vedem că sunt familii de 7-8 membri care trăiesc într-o casă foarte mică cu o singură cameră şi abuzurile sunt la ordinea zilei. Toate lucrurile astea s-au accentuat în pandemie şi dacă ar fi să mă uit la un alt exemplu din comunităţile pe care noi le avem şi din casele în care noi lucrăm şi din familiile noastre de la începutul pandemiei, vedem că sunt foarte multe cazuri de abuz asupra femeii, sunt mămici care ne contactează şi ne cer ajutorul.

  • 51% din părinţi consideră că lovirea copilului este bună
  • Doar 3% se simt vinovaţi pentru asta
  • Doar 9% nu şi-ar lovi copilul
  • 2015: în fiecare oră, 2 copii erau victime ale violenţei sociale
  • România: numărul cazurilor de violenţă domestică urcă anual cu 1.000
  • 86% din cazurile de violenţă au loc în familie
  • Eurostat: în 2014, rata de suicid la copii - 6.3 la 100.000 locuitori
  • 77% dintre respondenţi au asistat la cazuri de violenţă verbală în familie
  • 48% dintre respondenţi au asistat la cazuri de violenţă fizică şi verbală în familie
  • 52% din părinţii din mediul rural lovesc copilul din motive religioase
  • Doar 35% se simt vinovaţi pentru asta

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici