- Home
- Social
- (01.04.2022, 15:10)
- Daniel Contescu
Academicianul Alexei Gromiko a fost exclus de Putin pentru critici la adresa războiului. Bunicul lui a condus Rusia „din umbră”
Cunoscut analist inclusiv pe plan mondial, acesta a făcut parte din comitetul ştiinţific al Consiliului de Securitate al Rusiei, dar s-a făcut „vinovat” de faptul că a semnat un document care privea cu „extremă îngrijorare” conflictul din Ucraina.
Urmărește
2127 afișări
Nepotul lui Gromiko a fost expulzat de Putin pentru critici la adresa războiului
Alexei Gromiko este unul dintre cei 4 analişti excluşi din comitetul ştiinţific de la Consiliul de Securitate al Rusiei. Eliminarea lui s-a făcut printr-o simplă informare, de câteva rânduri, semnată chiar de Vladimir Putin.
„Nu pot vorbi despre motivul pentru care am fost înlăturaţi, nici pentru că încă nu am fost anunţaţi despre nimic. Declaraţia noastră a cuprins mai multe pasaje interesante din punct de vedere al interesului naţional al ţării noastre”, a spus specialistul.
Toţi cei care au fost înlăturaţi au semnat un document care privea cu „extremă îngrijorare” războiul din Ucraina, definit drept „cea mai mare criză de la cel de-al doilea război mondial de pe continentul european”.
Andrei Gromiko era „domnul Niet”
Numele de familie al celui exclus este gravat în istoria Rusiei. Alexei Gromiko are 52 de ani, este un savant foarte respectat şi în străinătate, fiind director al Institutului European al Academiei Ruse de Ştiinţe, autor de eseuri foarte echilibrate despre relaţiile dintre Rusia şi NATO.
Dar, pentru mulţi, el rămâne nepotul lui Andrei Gromiko, omul care a fost chipul Rusiei peste hotare timp de 28 de ani, ministru de externe din 1957 până în 1985, şi cel care a condus ţara, sub acoperire, timp de 7 ani, după atacul de cord pe care l-a suferit Leonid Brejnev în 1975. A fost „la butoane” împreună cu şeful KGB-ului, Iuri Andropov, care a devenit apoi şef de stat oficial.
Istoricii l-au numit „domnul Niet”, domnul Nu, din cauza folosirii frecvente a dreptului de veto sovietic la Consiliul de Securitate al ONU. Cea mai cunoscută frază: „Mai bine 10 ani de discuţii decât o singură zi de război”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de -6 grade și NINSORI viscolite în București. Pe ce dată vine iarna
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:33
„Ne uităm în oglindă şi ne vedem frumoşi". Radiografia făcută de Marcel Ciolacu la Congresul PSD
-
astăzi, 12:12
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1075. Ucraina şi Rusia se acuză reciproc pentru un atac mortal asupra unui internat din regiunea Kursk / Zelenski condamnă presupusul atac rusesc în regiunea Kursk: „Au ucis sirieni în acelaşi mod” / Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO este cea mai „ieftină” garanţie de securitate şi o „victorie” pentru Trump