Accidentul aviatic din Buzău: Ancheta continuă, încă nu se poate avansa vreo ipoteză privind cauzele

Ancheta în cazul accidentului aviatic petrecut în judeţul Buzău continuă, vineri, la faţa locului, până în prezent anchetatorii neputând avansa nicio ipoteză privind cauzele tragediei în urma căreia patru piloţi şi-au pierdut viaţa.

Urmărește
633 afișări
Imaginea articolului Accidentul aviatic din Buzău: Ancheta continuă, încă nu se poate avansa vreo ipoteză privind cauzele

Accidentul aviatic din Buzău: Ancheta continuă, încă nu se poate avansa vreo ipoteză privind cauzele (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit generalului de flotilă aeriană Ion Cristian, ehipa de cercetare din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene, special constituită după tragedia aviatică de joi, din judeţul Buzău, va reveni vineri la locul tragediei pentru a continua căutările.

Între timp, trupurile carbonizate ale celor patru membri ai echipajului de zbor au fost ridicate de Serviciul de Medicină Legală care va face în zilele următoare necropsiile, dar şi testele ADN pentru a stabili cui aparţin rămăşiţele.

"Nu putem face presupuneri asupra accidentului. Comisia a adunat probe, a filmat şi fotografiat locul iar în zilele următoare, după ce vom avea toate datele strânse vom trage anumite concluzii şi vă vom comunica. Piloţii au comunicat cu turnul de control permanent şi din câte ştiu nu au semnalat probleme. Vom ajunge în bază şi vom analiza înregistrările pentru a vedea care au fost ultimele lor cuvinte. Urmează să audiem martorii oculari ca să vedem dacă zburau la joasă înalţime. Ancheta se va relua vineri la faţa locului, iar resturile elicopterului vor fi duse în bază, unde vom încerca să reconstituim aeronava pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo", a declarat, joi noapte, generalul de flotilă aeriană Ion Cristian.

Conform sursei citate, piloţii care au pierit în accidentul de joi aveau experienţă de zbor. Comandorul Mitică Docuz, cel care era la conducerea elicopterului prăbuşit, a format mai multe generaţii de piloţi.

"Echipajul era format din piloţi foarte buni, cu experienţă destul de mare, iar pilotul instructor era unul din cei prin mâna căruia au trecut mulţi dintre piloţii din Forţele Aeriene", a adăugat şeful comisiei de anchetă, generalul de flotilă aeriană Ion Cristian.

Guvernul a anunţat că va fi alături de familiile celor patru victime ale accidentului de joi din judeţul Buzău.

Potrivit unui comunicat remis de Executiv, în afară de toate măsurile care vor fi luate pentru a elucida cauzele accidentului, Guvernul României va sprijini familiile celor patru militari. De asemenea, premierul Victor Ponta a spus că va monitoriza atent modul în care Ministerul Apărării Naţionale va gestiona ancheta în acest caz.

Vineri, Victor Ponta şi ministrul Apărării Naţionale sunt aşteptaţi la Şcoala de Aplicaţie pentru Aviaţie de la Boboc pentru a aduce un omagiu victimelor accidentului aviatic produs joi în judeţul Buzău.

Un elicopter IAR 316 D, cu patru oameni la bord, s-a prăbuşit, joi, în jurul orei 12.00, în judeţul Buzău. Misiunea echipelor de salvare de reperare a aparatului de zbor a fost extrem de anevoioasă. După mai bine de o oră şi jumătate, pompierii şi medicii de la salvare au reuşit să ajungă în locul în care s-a prăbuşit elicopterul, dar nu au mai putut face nimic pentru cei patru membri ai echipajului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici