- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.06.2013, 06:40)
- Eliana Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Trupurile celor 18 decedaţi au fost identificate. Procedura a durat aproximativ cinci ore
Toate cele 18 cadavre ale victimelor accidentului din Muntenegru au fost identificate, a anunţat, miercuri dimineaţă, Salem Abdu, medic legist şef la Institutul Naţional de Medicină Legală.
Urmărește
4048 afișări
TRAGEDIA DIN MUNTENEGRU: Trupurile celor 18 decedaţi în accident au fost identificate (Imagine: Mediafax Foto)
Au fost identificate toate cadavrele, multe dintre ele au fost ridicate de către familie şi, la cererea familiilor, au rămas unele cazuri care vor fi ridicate mâine-poimâine, în funcţie de dorinţa familiei şi de pregătirile lor", a spus Salem Abdu.
El a precizat că la procedura de identificare au participat opt medici legşti, dintre care cinci români şi trei din Muntenegru.
Potrivit lui Salem Abdu, echipa de medici legişti a lucrat aproximativ cinci ore.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Întrebat despre starea în care erau cadavrele, acestea a răspuns că toate prezintă politraumatisme şi leziuni grave.
"Dar aceasta nu ne-a împiedicat să le identificăm pe toate şi procedura a fost încheiată cu succes", a spus Salem Abdu.
Întrebat dacă la identificarea cadavrelor au fost solicitat ajutorul rudelor, Salem Abdu a aratăt că în această etapă contribuţia familiei a fost esenţială.
Medicul legist a adăugat că până la anunţul său au fost eliberate majoritatea certificatelor de deces, celelalte fiind în curs de redactare, documentele urmând să fie eliberate până miercuri dimineaţă.
Răspunzând unei întrebări, el a menţionat că la INML mai sunt cinci cadavre.
Unii dintre reprezentanţii familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în accidentul din Muntenegru organizau, la momentul anunţului lui Salem Abdu, transportul victimelor pentru miercuri dimineaţă.
Trupurile celor 18 persoane care şi-au pierdut viaţa în ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU au fost aduse, marţi seară, la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML), pentru identificare.
Maşinile care au transportat trupurile au fost însoţite de antemergători de la Poliţie, de maşini ale Jandarmeriei, Poliţiei, SPIR şi SMURD.
Familiile celor decedaţi, alături de colegi şi prieteni ai acestora, au sosit în cursul serii la INML, majoritatea preferând să nu facă declaraţii presei.
Unii dintre cei care au venit la INML au declarat, totuşi, la intrare, că au aflat despre accident de la televizor şi că, ulterior, au primit informaţii de la autorităţile române.
Alţii au spus, răspunzând unei întrebări, că nu au primit invitaţii pentru ceremonia religioasă de la Baza Aeriană 90 Otopeni.
Înainte de sosirea coloanei, chestorul Vasile Viorel de la IGPR a declarat că procedura de identificare a cadavrelor ar putea dura toată noaptea.
Potrivit acestuia, există unele date preliminare din partea autorităţilor din Muntenegru, dar vor fi efectuate activităţile prevăzute în Codul de Procedură Penală pentru identificarea cadavrelor, sub coordonarea procurorilor.
El a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu se exclude folosirea procedurilor cu probe ADN, pentru că acestea sunt cele mai "certe".
La INML a sosit şi un prieten al şoferului mort în accident, care a spus că acesta era foarte priceput, avea experienţă şi că a vorbit cu el sâmbătă la telefon, când se afla la Lugoj.
Şase dintre victimele decedate au fost deja, practic, identificate în Muntenegru, dar a trebuit să fie aduse la INML pentru îndeplinirea formalităţilor.
Identificarea celor decedaţi în accidentul din Muntenegru va fi făcută de 40 de poliţişti de la Direcţia Investigaţii Criminale, 15 poliţişti criminalişti şi aparţinători, potrivit unor oficiali din Poliţie.
Doi medici legişti din Muntenegru au venit la Bucureşti pentru a continua, alături de specialiştii români, procedurile legate de identificarea celor decedaţi şi întocmirea actelor.
Citeşte şi:
TRAGEDIA DIN MUNTENEGRU: Persoanele decedate, identificate inclusiv prin expertize genetice
Trupurile celor 18 persoane au fost aduse din Muntenegru cu o aeronavă, care a aterizat la Baza Aeriană 90 Otopeni. La această bază aeriană a avut loc o slujbă religioasă, în prezenţa premierului şi a miniştrilor Corlăţean şi Duşa şi a unor rude ale celor decedaţi, venite cu un autocar.
Nouă dintre victime sunt din Capitală, cinci din judeţul Argeş, două din Timiş şi câte una din Ilfov şi Cluj, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliţie
Printre cei decedaţi se numără şoferul aflat la volanul autocarului - angajat al Serviciului de Logistică din Poliţiei Capitalei, care lucra din septembrie 2012 şi la firma care a transportat turiştii în Muntenegru.
Familiile persoanelor decedate în accidentul produs în Muntenegru au fost anunţate marţi de echipe mixte formate din poliţişti şi psihologi.
Miercuri este zi de doliu naţional pentru victimele din Muntenegru, urmând să aibă loc şi o slujbă de pomenire a celor decedaţi la Catedrala Patriarhală, de la ora 10.30.
Citeşte şi:
Premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării participă, miercuri, la Ziua Drapelului. Steagul va fi arborat în bernă
Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie, duminică, în jurul orei 18.00 ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe