- Home
- Social
- (25.06.2024, 15:00)
- Daniel Contescu
ACR şi-a tras preşedinte pe viaţă. La 84 de ani, Constantin Niculescu a fost ales să conducă instituţia în următorii 5 ani
Aflat de 57 de ani în instituţie, Constantin Niculescu, născut pe 18 mai 1940, conduce ACR din 1994, fără a avea vreodată contracandidat la alegeri.
Urmărește
1670 afișări
Constantin Niculescu, centru, la şedinţa de vineri FOTO: acr.ro
Constantin Niculescu, 84 de ani (născut pe 18 mai 1940), a fost ales să conducă pe mai departe Automobil Clubul Român (ACR), o instituţie-simbol în comunism, dar cu un prezent încremenit şi cu o activitate invizibilă.
ACR reprezintă şi în zilele noastre o miză consistentă, având la dispoziţie un patrimoniu uriaş (spaţii comerciale în toată ţara şi diverse alte bunuri, printre care un hotel plutitor).
Propus să rămână la butoanele ACR de către Victor Jucu, directorul filialei ACR Arad din 1990 şi membru în Comitetul Executiv, Constantin Niculescu, fost candidat la preşedinţia României în 1996 şi fost deputat PSD în legislatura 2000-2004, ales pe listele partidului în Tulcea, a fost reales în unanimitate, neavând rival nici de această dată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Constantin Niculescu este preşedintele ACR din 1995. A intrat în ACR în 1967 şi a deţinut funcţii de conducere începând cu anul 1978.
Victoria, anunţată pe site fără niciun fel de detalii
„În data de 21 iunie 2024, în saloanele Clubului Diplomatic din Bucureşti, a avut loc Conferinţa Naţională 2024 a Automobil Clubului Român.
Conferinţa Naţională a ACR a analizat activitatea Asociaţiei în perioada 2019 – 2024 şi a stabilit Programul Obiectivelor de Dezvoltare a ACR pentru perioada 2024 – 2029.
În cadrul Conferinţei Naţionale a ACR, au fost alese organele de conducere a clubului pentru următorii 5 ani. Astfel, dl. ing. Constantin NICULESCU a fost reconfirmat pentru încă un mandat în funcţia de Preşedinte al Automobil Clubului Român”; informează site-ul oficial.
Nu se specifică numărul delegaţilor prezenţi în sală sau cu câte voturi a fost ales preşedintele.
În trecut, rivalii lui Niculescu au dezvăluit că acesta ar fi fost ales aplauze, la alegerile din 2014, ţinute la Alba Iulia.
Dinastia Niculescu: cu fiica alături, Constantin a promis dezvoltarea ACR
Felicitat de preşedintele FIA, Constantin Niculescu, preşedintele ACR, a avut următorul mesaj:
„Le mulţumesc colegilor mei pentru încrederea acordată şi îi asigur că îmi voi folosi toată priceperea şi experienţa de peste 50 ani în ACR pentru a continua dezvoltarea clubului şi a imaginii acestuia, atât pe plan naţional, cât şi în cadrul Federaţiei Internaţionale a Automobilului FIA. Îi mulţumesc preşedintelui FIA pentru cuvintele frumoase adresate şi îl asigur de tot sprijinul meu pe viitor.
În perioada următoare, ACR îşi va continua dezvoltarea, iar prin inovaţie, perseverenţă şi implicarea activă a echipei ACR vom fi mereu la dispoziţia membrilor noştri şi ai celor din cadrul cluburilor partenere, membre FIA”.
La prezidiu, Niculescu a avut-o alături de fiica sa, Elena Corina Niculescu Slaff, care este vicepreşedinte şi căreia tatăl plănuieşte să-i predea puterea.
Fiica lui NIculescu face parte şi din Comitetul Executiv (AICI, lista neactualizată a forurilor de conducere, având în vedere că apare şi numele unei persoane care a decedat în 2022, Ilie Gabra, care era socotit mâna dreaptă a lui Niculescu).
Cuvinte mari de la şeful FIA: mandatul său a fost marcat de realizări semnificative
Pe site-ul oficial al instituţiei apare şi o declaraţie de felicitare din partea lui Mohammed Ben Sulayem, preşedintele FIA, cuvinte ale căror veridicitate nu poate fi verificată:
„Aş vrea să mă folosesc de acest prilej pentru a-mi exprima cea mai profundă recunoştinţă pentru conducerea şi dedicarea excepţională a domnului Niculescu faţă de Automobil Clubul Român în ultimii 10 ani.
Mandatul său a fost marcat de realizări semnificative şi de un angajament ferm faţă de valorile şi misiunea ACR.
El este un model de performanţă şi stabilitate pentru ACR. Cu această adunare generală de vineri, 21 iunie, ACR va sărbători şi împlinirea a 120 de ani, iar viitorul ne va arăta durabilitatea clubului în structura societăţii româneşti.
Mulţumită acţiunilor şi efortului domnului Niculescu ACR este un Club respectat şi de încredere în România şi viitorul va confirma acest lucru si în continuare.
Sub îndrumarea sa, ACR nu numai că a depăşit numeroase provocări, dar a îmbrăţişat şi oportunităţi de creştere şi inovare.
Îţi mulţumesc Constantin pentru dăruirea ta neclintită şi pentru serviciul tău exemplar”.
ACR are două voturi la FIA
Dacă pe plan intern este anchilozată şi nereformată, pe plan extern, ACR are forţă şi relevanţă. Instituţia lui Niculescu deţine două voturi, atunci când se alege preşedintele FIA (Federaţia Internaţională a Automobilului). Se ştie că FIA are o componentă de Turism şi una de Sport. La ambele, voturile României vin dinspre ACR.
În ţară însă, MTS recunoaşte şi finanţează doar FRAS (Federaţia Română de Automobilism Sportiv), deoarece instituţia respectivă a ales să se reorganizeze după Legea Sportul, adoptată în 2000.
Asta în timp ce ACR a rămas să funcţioneze după regulile unei asociaţii de tip ONG pe care Niculescu, complicând şi mai tare lucrurile, a reuşit să o cuprindă în lege, la capitolul „alte organizaţii sportive naţionale”, pe vremea când era deputat (L472/2004).
În acest moment, şi ACR, dar şi FRAS au dreptul să organizeze concursuri interne, bulversându-i pe iubitorii sporturilor cu motor.
Niculescu, mult mai tare decât Ceauşescu
Absolvent al Universităţii Braşov, Facultatea de Mecanică – Sectia Automobile şi Tractoare, inginerul Niculescu a început ca secretar la filiala ACR Braşov, în 1967-1978, iar din 1978 a ajuns în funcţie de decizie.
Conducătorul ACR are trecut la CV următorul parcurs profesional: vicepreşedinte 1978-1985 – secretar general – 1985-1994, preşedinte – 1994 – prezent.
În România, dictatorul Nicolae Ceauşescu a condus ţara timp de 22 de ani, perioada 1967-1989, ca şef al Consiliului de Stat în primă fază, apoi din 1974 ca preşedinte al Republicii Socialiste România.
Niculescu a intrat în ACR acum 57 de ani şi o conduce de 29 de ani.
Preşedinţi ACR
Principele George Valentin Bibescu (-22 martie 1924)
Ion M. Mitilineu (22 martie 1924 – iulie 1946)
Constantin Niculescu (1995 – prezent)
Pe picior de egalitate cu Regele Mihai
Din sistemul închis al ACR a răzbătut propunerea pentru ca Niculescu să devină membru de onoare al ACR şi să încaseze bani şi după ce nu va mai fi preşedinte executiv, însă, din câte se observă, ieşirea lui din scena ACR se va petrece concomiment cu plecarea lui pe cealaltă lume.
Niculescu se pune în linie cu regi ai României doar pentru că are două mandate încheiate în fruntea instituţiei. Funcţie onorifică de pe urma căreia cere să primească o rentă viageră.
Conform unor surse, la şedinţa de vineri, Niculescu ar fi prins curaj în faţa delegaţilor şi ar fi crescut procentul de 50-70% din ultimul salariu brut, cuantum prins în propunerea de modificare/completare a statutului ACR, ducându-l până la 70-80%.
Nu se cunoaşte forma finală a actului.
Preşedinţi de onoare ai ACR
Regele Ferdinand I
Principesa Maria
Carol al II-lea
Regele Mihai, 1940 - 1947
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe