Acţiune de capturare a urşilor din Sinaia, de vineri noaptea - VIDEO

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, afirmă că acţiunea de prindere a urşilor din staţiune vizează 25 de animale, prima capcană urmând să fie amplasată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona Castelului Peleş.

Urmărește
375 afișări
Imaginea articolului Acţiune de capturare a urşilor din Sinaia, de vineri noaptea - VIDEO

Acţiune de capturare a urşilor din Sinaia, de vineri noaptea

Potrivit lui Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia, autorităţile locale şi specialiştii de la Institutul de Cercetare pentru Amenajări Silvice Braşov sunt pregătiţi pentru prinderea celor 25 de urşi care în ultima săptămână şi-au făcut frecvent apariţia în diverse zone din staţiune, au intrat în curţile localnicilor şi s-au plimbat pe străzi, creând panică printre localnici şi turişti.

"Prima cuşcă capcană urmează să fie amplasată în zona Castelului Peleş. În vederea capturării şi relocării celor 25 de exemplare de urs, Primăria oraşului Sinaia a încheiat un contract cu Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice Braşov. Cheltuielile de tranchilizare şi relocare a urşilor, care se ridică la aproximativ 20.000 lei, vor fi suportate de la bugetul local al oraşului Sinaia", a declarat primarul oraşului Sinaia.

Potrivit acestuia, animalele vor fi tranchilizate, crotaliate şi ulterior relocate în zone împădurite din judeţele Argeş şi Prahova.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat, vineri, că toţi urşii din Sinaia vor fi tranchilizaţi şi mutaţi din zonă, iar pentru această acţiune există aprobarea Ministerul Mediului.

Cel mai recent incident în care a fost implicat un urs în zona Sinaia a avut loc marţi, când un pui de urs a murit lovit de o maşină pe drumul spre cota 1.400. Jandarmii montani şi angajaţii Parcului Natural Bucegi au îndepărtat turiştii de la locul accidentului, aceştia riscând să fie atacaţi de ursoaică, venită să-şi ia puiul.

Video Stirileprotv.ro


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici