Acţiune de verificare a stării tehnice a maşinilor: 25 de certificate de înmatriculare, reţinute

25 de certificate de înmatriculare au fost reţinute de poliţiştii din Capitală, în cadrul unei acţiuni de verificare a stării tehnice a maşinilor, derulată în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Urmărește
5437 afișări
Imaginea articolului Acţiune de verificare a stării tehnice a maşinilor: 25 de certificate de înmatriculare, reţinute

Acţiune de verificare a stării tehnice a maşinilor: 25 de certificate de înmatriculare, reţinute

La acţiune au participat poliţiştii Brigăzii Rutiere în colaborare cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român.

Aceştia au constatat o infracţiune la regimul rutier şi au aplicat 76 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 35.000 de lei, dintre care 11 pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor, ⁠9 pentru modificări neomologate, 51 pentru alte deficienţe tehnice şi 3 pentru alte abateri prevăzute de legislaţia rutieră.

De asemenea, au reţinut 25 de certificate de înmatriculare, pentru deficienţele tehnice constatate în urma controalelor efectuate de inspectorii din cadrul Registrului Auto Român, precum şi 7 seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare.

Poliţiştii dau exemplul unui tânăr de 24 de ani, care a condus un autovehicul în Piaţa Alba Iulia, iar în urma controlului efectuat s-a constatat faptul că autovehiculul avea modificari constructive neomologate la sistemul de evacuare al noxelor (lipsă filtru de particule), la sistemul de suspensii (suspensii pneumatice reglabile), la anexele motor, deficienţe la sistemul de iluminare (dispersoarele spate opacizate), folii aplicate pe geamurile laterale faţă şi pe dispersoarele spate, anvelope cu alte dimensiuni decât cele pentru care a fost omologat.

Acesta a fost amendat cu 1980 lei şi s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare şi retragerea plăcutelor cu numărul de înmatriculare până la remedierea deficienţelor constatate.

De asemenea, un alt tânăr de 23 ani a condus un autovehicul în Piaţa Alba Iulia şi în urma controlului s-a constatat faptul că avea montate anvelopele cu alte dimensiuni decât cele pentru care au fost omologate, martorul airbag era aprins în bord şi prezenta modificări la sistemul de evacuare al noxelor (lipsă tob finală).

De asemenea, şoferul nu a prezentat la control permisul de conducere, motiv pentru care au poliţiştii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit faptul că tânărul avea suspendată exercitarea dreptului de conduce autovehiculele pe drumurile publice.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală, dispunându-se totodată şi reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare până la remedierea deficienţelor constatate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici