Acţiunea de demolare a clădirii din Sighetu Marmaţiei, oprită deocamdată
Acţiunea de demolare a clădirii din Sighetu Marmaţiei în care au evut loc două explozii este sistată, la cererea fratelui proprietarului, care a motivat că dacă imobilul va fi dărâmat probele vor fi distruse, acesta urmând să ceară Parchetului suspendarea ordinului Primăriei de demolare a imobilului.
Acţiunea de demolare a clădirii din Sighetu Marmaţiei, oprită deocamdată (Imagine; Ghita Porumb/Mediafax Foto)
Ioan Sas, fratele notarului rănit în explozie, care este şi proprietarul imobilului, a declarat, marţi dimineaţă, că a convenit cu autorităţile locale, luni seară, ca acţiunea de demolare a clădirii să fie oprită.
El a spus că va merge la Parchetul Judecătoriei Sighetu Marmaţiei şi la Parchetul Tribunalului Maramureş, care instrumentează cazul privind producerea celor două deflagraţii, pentru a face sesizări în acest caz, urmând apoi să se decidă dacă ordinul Primăriei de demolare a imobilului va fi suspendat.
El a susţinut că dacă va fi demolată clădirea vor fi distruse probele din anchetă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Trump a primit sentința de „achitare necondiționată” în procesul „hush money”. Judecătorul Juan Merchan: „Funcția de Președinte e extraordinară, nu cel care ocupă funcția”
-
SUA anunţă o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea preşedintelui din Venezuela
-
Donald Trump şi-a aflat sentinţa în dosarul Stormy Daniels: Va fi achitat necondiţionat
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
Ioan Sas a precizat că în discuţiile pe care le-a avut cu autorităţile locale a argumentat că imobilul nu poate fi demolat înainte de a se face o cercetare amănunţită la faţa locului, pentru a ridica toate urmele şi probele necesare în anchetă, după punerea clădirii în siguranţă. El a adăugat că după finalizarea cercetării criminalistice se poate proceda la demolarea imobilului, acestea fiind argumentele pentru care a încercat să obţină suspendarea autorizaţiei de demolare.
Totodată, Ioan Sas a mai spus că a întrebat de ce a fost emisă autorizaţia de demolare, iar răspunsul primit a fost că lucrătorii de la societatea de gaze nu ar putea înlocui îmbinarea în "T" a conductelor de gaz.
Ioan Sas a precizat că nimeni nu a argumentat forţa majoră şi urgenţa în cazul emiterii autorizaţiei de demolare. El a explicat că forţa majoră ar reprezenta-o insecuritatea oamenilor care trec prin zonă, dar zona a fost securizată, deci nu se mai poate pune această problemă.
Sas a mai spus că a cerut ca echipa criminalistică să vină să facă cercetarea la faţa locului şi să fie verificată toată magistrala, pentru că, în opinia lui, în cazul acesteia nu ar fi fost respectat proiectul. El a mai arătat că se pune întrebarea de ce nu s-a oprit alimentarea cu gaze în zonă decât după aproximativ patru-cinci ore.
La rândul său, primarul oraşului, Eugenia Godja, a declarat pentru MEDIAFAX că deocamdată acţiunea de demolare a clădirii este sistată.
"Domnul Sas va merge la Parchet pentru a vedea ce este de făcut. Nu am suspendat ordinul de demolare, dar am oprit acţiunea pentru moment", a spus Godja.
Potrivit acesteia, în cursul zilei de marţi este aşteptat un expert de la Baia Mare pentru a face expertiza imobilului.
Primăria din Sighetu Marmaţiei a avizat, luni, demolarea clădirii unde s-au produs cele două explozii, după ce reprezentanţii Inspecţiei de Stat în Construcţii au solicitat o autorizaţie în acest sens.
Primarul din Sighetu Marmaţiei, Eugenia Godja, declara că o echipă de la Inspecţia de Stat în Construcţii Maramureş a reuşit să intre în interiorul imobilului unde s-au produs deflagraţiile şi a constatat că structura clădirii este avariată. Astfel, reprezentanţii Inspecţiei de Stat în Construcţii au solicitat o autorizaţie de demolare a clădirii.
Tot luni, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Mircea Man, declara că s-au luat măsurile care se impun pentru demolarea clădirii care reprezintă "un pericol" pentru muncitorii care lucrează în zonă.
El a mai afirmat că se va înlocui racordul la conducta de gaz, se vor face probe cu aer şi, după o verificare amănunţită, se va relua distribuţia gazelor, oprită duminică după cea de-a doua explozie.
Imobilul respectiv se află la intersecţia străzilor Corneliu Coposu cu Gheorghe Şincai, iar în vecinătate se situează Memorialul Sighet şi, la zeci de metri distanţă, pe o altă stradă, paralelă cu cea unde este clubul, se află sediul Primăriei Sighetu Marmaţiei. În urma exploziei, în zona respectivă s-a format un crater de câteva zeci de metri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO