Activitatea SAJ Mehedinţi este îngreunată din cauza ambulanţelor avariate în accidente rutiere | VIDEO

  • Pe lângă ambulanţele distruse în accidente rutiere, pe dreapta sunt trase şi autospecialele care se strică din cauza drumurilor proaste.
  • Potrivit reprezentanţilor SAJ Mehedinţi, în tot judeţul sunt 47 de autospeciale, inclusiv pentru consultaţii la domiciliu.
Urmărește
401 afișări
Imaginea articolului Activitatea SAJ Mehedinţi este îngreunată din cauza ambulanţelor avariate în accidente rutiere | VIDEO

Activitatea SAJ Mehedinţi este îngreunată din cauza ambulanţelor avariate în accidente rutiere | VIDEO

Serviciul de Ambulanţă Mehedinţi a rămas cu trei autospeciale de tip C2 funcţionale, după ce vineri, o salvare a fost implicată într-un accident rutier. Este a treia autospecială a SAJ care este implicată într-un accident, în ultimele trei luni.

Ambulanţa, în care se afla un echipaj cu medic, se îndrepta, vineri, cu sirenele şi semnalele luminoase puse în funcţiune, la un caz medical „Cod roşu”, potrivit reprezentanţilor SAJ. Într-o intersecţie din Drobeta Turnu Severin, maşina salvării a lovit un alt autoturism. Şoferul maşinii lovite a fost rănit, iar angajatul ambulanţei s-a ales cu dosar penal.

„Un bărbat de 43 de ani din Drobeta Turnu Severin, în timp ce onducea o autospecială a Ambulanţei pe bulevardul Mihai Viteazul la intersecţia cu strada Cicero, având în funcţiune semnalele acutice şi luminoase, din cauza neatenţiei şi a vitezei a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani din aceeaşi localitate. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului autoturismului. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat Andreea Rădoi, purtător de cuvânt IPJ Mehedinţi

Autospeciala a fost serios avariată şi va sta mai multe luni în service, spun reprezentanţii SAJ Mehedinţi. Potrivit directorului tehnic al instituţiei, Nicuşor Cîtu, Serviciul de Ambulanţă are acum doar trei autospeciale de tip C2 funcţionale, activitatea salvării fiind îngreunată, mai ales în zilele în care aceste autospeciale trebuie să facă deplasări de sute de kilometri la spitale din alte judeţe.

„Ambulanţa e destul de mult avariată. O reparaţie care s-ar putea să dureze undeva la 2-3 luni de zile, scoasă din uz temporar. În acest moment rămânen cu trei ambulanţe de tip C2 pentru echipajele de medic. Puţine,având în vedere că lucrăm, în principiu cu două echipaje pe tură, că SAJ Mehedinţi are aproape yilnic, pe fiecare tură, o deplasare către centrele universitare Craiova, Timişoara, Bucureşti. Au fost ture şi cu trei echipaje cu medic.(...) Activitatea e îngreunată, sigur. Sunt nişte cheltuieli, chiar dacă este CASCO, este timpul care trece...Cu fiecare ambulanţă care este scoasă din uz, indiferent că este eveniment rutier sau defecţiune, e clar că activitatea se îngreunează.”, a declarat pentru MEDIAFAX, Nicuşor Cîtu, director tehnic SAJ Mehedinţi.

Potrivit directorului tehnic al SAJ Mehedinţi, pe lângă ambulanţele distruse în accidente rutiere, pe dreapta sunt trase şi autospecialele care se strică din cauza drumurilor proaste.

„Mai avem o ambulanţă de tip B care este daună totală, încă nu au venit documentele de la asigurator, şi încă una de tip A care este tot daună totală. Avem 4 maşini distruse de pe urma evenimentelor, plus cele care automat sunt defecte.(...) În total sunt şapte.(...) Avem ambulanţe de la 5-6 producători. Unele sunt mai fiabile, altele sunt mai puţin fiabile. N-aş putea să vă spun cât de des se strică. De exemplu, partea de suspensie se deteriorează mai rapid dacă circulă pe drumurile fără asfalt, de cât de intens este folosită...Un echipaj cu medic, de exemplu, altfel trebuie să meargă la solicitare decât la o durere de cot.”, a declarat Nicuşor Cîtu, director tehnic al SAJ Mehedinţi.

Potrivit reprezentanţilor SAJ Mehedinţi, în tot judeţul sunt 47 de autospeciale, inclusiv pentru consultaţii la domiciliu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici