- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.05.2016, 12:36)
- Alexandru Moise
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Activitatea voluntarilor care acţionează în situaţii de urgenţă, considerată experienţă profesională
Activitatea de voluntariat în situaţii de urgenţă se va considera experienţă profesională şi/sau în specialitate, în funcţie de tipul activităţii, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite, a decis, miercuri, Guvernul, care a modificat Statutul personalului voluntar.
Urmărește
795 afișări
Activitatea voluntarilor care acţionează în situaţii de urgenţă, considerată experienţă profesională (Imagine: Shutterstock)
De asemenea, s-a reglementat parcursul profesional al voluntarului şi competenţele minime pe care trebuie să le aibă fiecare membru al serviciilor de urgenţă voluntare pentru a putea evolua în această carieră.
"Una dintre condiţiile minime pentru a avea un parcurs profesional al voluntarului în situaţii de urgenţă este absolvirea obligatorie a unui curs de iniţiere servant pompier, în maximum un an de la încheierea contractului de voluntariat. După absolvirea acestui curs obligatoriu, în funcţie de specializare, pentru a evolua profesional, trebuie absolvite alte cursuri de formare profesională", se arată într-un comunicat al emis de Biroul de presă al Palatului Victoria.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Potrivit unui exemplu conţinut de documentul citat, pentru a putea ocupa un post de conducător autospeciale într-un Serviciu de voluntariat de situaţii de urgenţă, este obligatorie absolvirea unui curs de mecanic utilaj, iar, ulterior, după minim un an, a unui curs de conducător autospeciale.
În schimb, pentru a ocupa un post de şef compartiment prevenire, este obligatorie absolvirea unui curs de specialist prevenire (în minim doi ani de la absolvirea cursului de iniţiere de servant pompier), iar, după minim un an, a unui curs de şef compartiment prevenire.
"Pentru a candida pentru un post de şef serviciu într-un SVSU, cursurilor menţionate li se adaugă absolvirea unui curs de şef serviciu, într-o perioadă de minimum un an de la absolvirea cursurilor precedente", se spune în comunicat.
Parcursul profesional al voluntarului este confirmat de certificatul nominal de voluntar.
Statutul personalului voluntar din serviciile de urgenţă voluntare (aprobat prin HG 1579/2005) reglementează selecţionarea, promovarea şi facilitarea personalului voluntar, în spiritul solidarităţii civice, la acţiunile organizate de autorităţile administraţiei publice locale în cadrul serviciilor de urgenţă voluntare, precum şi drepturile şi obligaţiile acestuia. Voluntariatul se desfăşoară în baza unui contract, încheiat în scris între voluntar şi beneficiarul voluntariatului. Primul contract de voluntariat cuprinde o perioadă de probă de 3-6 luni, care se finalizează prin teste şi verificări practice, susţinute în prezenţa unei comisii.
Citeşte şi: Doar 14% dintre români au făcut voluntariat, majoritatea - studenţi şi angajaţi cu studii superioare
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe