Actriţa Ileana Stana Ionescu s-a stins din viaţă după o grea suferinţă

Celebra actriţa Ileana Stana Ionescu a murit astăzi, 30 iunie 2024.

6018 afișări
Imaginea articolului Actriţa Ileana Stana Ionescu s-a stins din viaţă după o grea suferinţă

Ileana Stana Ionescu şi-a dat ultima suflare pe patul de spital, la vârsta de 87 de ani. În ultima perioadă, actriţa s-a confruntat cu probleme grave de sănătate.

„Cu durere în suflet, anunţăm trecerea la cele veşnice a actriţei Ileana Stana Ionescu. Dumnezeu să o odihnească în pace şi lumină veşnică!”, scrie pe pagina de Facebook „Actori români-Valorile României nu mor”.

„Teatrul Naţional <I.L.Caragiale> din Bucureşti anunţă cu tristeţe că astăzi, 30 iunie, actriţa Ileana Stana Ionescu a plecat într-o lume mai bună. Cei care vor să aducă un ultim omagiu îndrăgitei actriţe pot merge marţi, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic”, au transmis reprezentanţii instituţiei pe Facebook.

Conform acestora, Ileana Stana Ionescu va rămâne în istoria teatrului românesc, ca una dintre cele mai dăruite actriţe ale generaţiei sale.

A debutat ca actriţă in l955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reşita, cu rolul Agnes în „Şcoala femeilor” de Molière, iar în anul 1959 a intrat în trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ.

Ileana Stana Ionescu a devenit actriţa Teatrului Naţional ”I.L.Caragiale” în 1965, pe scena căruia a jucat roluri importante, printre care: Fraulein - „Gaiţele" de Alexandru Kiriţescu, regia Horea Popescu (1977), Hecuba - „Troienele", Doica - „Medeea" de Seneca în „Trilogia antică", regia Andrei Şerban (1990), Stăvăroaia - „Iolul şi Ion Anapoda" de G.M. Zamfirescu, regia Ion Cojar (2006), Soacra - "Micul infern" de Mircea Ştefănescu, regia Mircea Cornişteanu (2013).

Actriţa s-a născut în 14 septembrie 1936, la Brad, în judeţul Hunedoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici