Următorul lot a ajuns după ora 17.00.
Acuzaţii au fost coborâţi din dube şi introduşi în sediul instituţiei, unde vor fi audiaţi.
Toţi suspecţii vor fi duşi în faţa procurorilor anticorupţie pentru a da declaraţii în legătură cu acuzaţiile de contrabandă cu ţigări şi luare de mită.
La Bucureşti au fost aduşi atât poliţişti de frontieră şi vameşi, cât şi alte persoane acuzate de contrabandă.
Printre acuzaţi este comisarul-şef Aurel Anea, de la IJPF Suceava, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Aurel Anea a fost şi el ridicat în urma percheziţiilor desfăşurate, joi dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, dar şi la domiciile celor vizaţi.
Ministerul Administraţiei şi Internelor a informat acţiunea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret face parte din planul MAI de securizare a frontierelor şi de combatere a corupţiei în rândul personalului şi că, în prezent, în zonă este asigurată continuitatea formalităţilor de control.
Totodată, secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Marian Tutilescu, a declarat că acţiunea de la Vama Siret „n-a fost un exemplu, nu e o campanie” pentru a le demonstra partenerilor europeni că justiţia română funcţionează, ci este parte din Strategia anticorupţie a MAI.
„România duce o luptă constantă de combatere a corupţiei şi în frontiere. În ultimii 5 ani au fost arestate şi s-au făcut rechizitorii pentru 51 de vameşi. De asemenea, au fost arestaţi şi s-au făcut
rechizitorii pentru peste 120 de poliţişti de frontieră. Iar acţiunile de întronare a legii în frontieră nu s-au oprit aici. Poate veţi avea ocazia să observaţi ce se va întâmpla undeva în luna februarie”, a spus preşedintele Traian Băsescu, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, în 27 ianuarie.