Adevărul şocant despre spitalele din România - VIDEO
Te internezi cu o boală şi pleci cu alte 7. Iar asta nu e o legendă. O echipă a Pro TV a recoltat probe din 4 spitale bucureştene, mai exact de pe pereţii toaletelor, de pe clanţe, dar şi din grupurile sanitare. Rezultatele sunt înspăimântătoare.
Adevărul şocant despre spitalele din România (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Mostrele, 32 la număr, au fost apoi incubate şi citite într-un laborator autorizat de microbiologie. Spitalele sunt pline de germeni periculoşi, ciuperci şi streptococi, iar numărul de agenţi patogeni este în aproape toate cazurile cu mult peste limita admisă, reiese din rezultatele analizelor comandate de Pro TV.
Spitalul Malaxa.Recent renovat. La parter pacienţii folosesc o singură toaletă, iar apa ţâşneşte direct din ţevi. Bolnavii de diabet internaţi la etaj s-au obişnuit să vina aici şi să se spele cu şerveţele umede.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Prima amendă prin sistemul e-SIGUR: Permis suspendat pentru vitezoman
-
130 milioane lei pentru consolidarea unui bloc cu bulină din Capitală
-
Cseke Attila: Sporul de antenă trebuie eliminat
Spitalul Pantelimon.La parter nu este apă curenta. De fapt, nu există nici robinet. La etaj, nici n-ai cum să ajungi la chiuvetă, pentru că singurul grup sanitar destinat pacienţilor e folosit ca depozit pentru gunoi. Lângă cele două pubele sunt lăsate la întâmplare containere pe care scrie clar: PERICOL BIOLOGIC. Pline cu seringi şi pansamente uzate. Orice atingere pe rana deschisă înseamnă contaminare.
Spitalul Sfântul Luca. Aici sunt îngrijiţi bolnavi de cancer. Şi probele luate de aici şi analizate într-un laborator certificat independent arată un pericol ascuns, ciuperca aspergilius. Este de fapt cea mai rezistentă dintre ciupercile cunoscute. Invadează rapid ţesutul pulmonar şi se poate ajunge la infecţii fatale. Şi aici conducerea a refuzat să comenteze rezultatele probelor.
Spitalul Colţea. A fost renovat recent cu 90 de milioane de dolari dintr-un împrumut extern. Chiar şi aici testele au depistat un bacil patogen- e-coli cu care un suferind de leucemie ar lupta cu greu. Şefii spitalului spun însă că fac teste de sanitaţie de două ori pe săptămână. Dar nu din grupurile sanitare, pentru că nu există norme care să impuna acest lucru.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO