Adidas o înlătură pe Bella Hadid dintr-o campanie publicitară după critici din partea Israelului

  • Adidas a retras imaginile publicitare care o prezintă pe Bella Hadid promovând o pereche de pantofi sport lansaţi pentru prima dată în anul Jocurilor Olimpice de la Munchen din 1972.
  • Decizia a venit în urma unor proteste privind alegerea modelului american de modă, cu origini palestiniene, care a fost acuzată de antisemitism de către guvernul israelian.
Urmărește
2338 afișări
Imaginea articolului Adidas o înlătură pe Bella Hadid dintr-o campanie publicitară după critici din partea Israelului

Bella Hadid, a cărei familie are rădăcini în Palestina, a fost criticată în trecut de guvernul israelian pentru că ar fi scandat "De la râu la mare - Palestina va fi liberă". Autorităţile israeliene susţin că sloganul este folosit de cei care cer eliminarea Israelului.

Fotomodelul în vârstă de 27 de ani, care este de ceva timp ambasador al mărcii Adidas, a fost una dintre celebrităţile care promovează relansarea pantofilor sport Adidas SL 72, care au apărut pentru prima dată în anul Jocurilor Olimpice de la Munchen, când 11 membri ai echipei israeliene au fost ucişi într-un atac comis de militanţi pro-Palestina.

Ambasada Israelului în Germania şi grupuri pro-evreieşti precum StopAntisemitism au criticat Adidas pe platforma de socializare X cu privire la această campanie, făcând referire la masacrul din 1972, informează Financial Times.

Adidas a declarat vineri pentru Financial Times că revizuieşte campania publicitară, fără a dezvălui detalii cu privire la modificările sale. Imaginile campaniei care o arată pe Hadid promovând SL 72 au dispărut de pe reţelele sociale. Alte imagini care prezintă ambasadori ai mărcii Adidas, inclusiv fotbalistul francez Jules Koundé, rapperul american A$AP Nast şi modelul chinez Sabrina Lan, sunt încă online.

"Suntem conştienţi că au fost făcute conexiuni cu evenimente istorice tragice - deşi acestea sunt complet neintenţionate - şi ne cerem iertare pentru orice supărare sau suferinţă cauzată", a transmis Adidas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici