Tătaru a declarat, la Digi 24, că la Terapie Intensivă sunt în primul rând bolnavii care au suferinţa de 7 – 14 zile, care pot decompensa cel mai des şi în a doua fază a bolii ajung în aceste secţii.
„Noi pregătim aceste paturi în continuare, deşi vedem un număr care se plafonează la 9 – 10.000, vedem în acelaşi timp rămânând pe terapie intensivă 1.180 de pacienţi, vedem în acelaşi timp un număr de decese, vedem în acelaşi timp cazurile care trec în faza a doua bolii, cei care sunt în Boli Infecţioase şi necesită, la un moment dat, terapie intensivă. (…) De aceea, adaptarea sau evidenţierea altor paturi de terapie intensivă, precum şi a altor unităţi spitaliceşti care pot completa cu paturi de terapie intensivă este principala noastră preocupare în această perioadă, atât în Bucureşti, cât şi în teritoriu”, a spus Nelu Tătaru.
Întrebat câte paturi de ATI ar mai putea fi găsite, ministrul a spus că „în jurul de 200 de paturi operaţionalizăm pe terapie intensivă pentru Covid atât la nivel de teritoriu, cât şi în Bucureşti”.
Potrivit acestuia, în Bucureşti sunt, în prezent, 21 de spitale care sunt COVID sau parţial COVID.
„O mare majoritate dintre ele sunt doar cu terapie intensivă, cum sunt, de exemplu, Floreasca, Spitalul Universitar, care intervin cu paturi de terapie intensivă. Noi intenţionăm astăzi (luni – n.r ) să mai operaţionalizăm şi Spitalul Cantacuzino care să vină cu paturi de terapie intensivă şi, în măsura în care va fi nevoie, să evaluăm şi alte spitale pentru perioada următoare”, a explicat Nelu Tătaru.