Admitere la Academia de Poliţie: Aproape 1.800 de candidaţi pe 546 de locuri. Examenul este supravegheat video

Aproape 1.800 de absolvenţi de liceu participă, marţi, la proba scrisă a examenului de admitere pentru Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", tinerii concurând pentru aproape 550 de locuri în săli supravegheate de camere video, măsură dispusă pentru prima dată în istoria unităţii de învăţământ.

Urmărește
2972 afișări
Imaginea articolului Admitere la Academia de Poliţie: Aproape 1.800 de candidaţi pe 546 de locuri. Examenul este supravegheat video

Admitere la Academia de Poliţie: Aproape 1.800 de candidaţi pe 546 de locuri. Examenul este supravegheat video (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Rectorul Academiei, chestorul Ioan Liviu Tăut, a declarat, marţi dimineaţă, înaintea începerii examenului, că unitatea de învăţământ dispune de 546 de locuri pentru anul universitar 2011-2012, din care 60 la specializarea "drept", 203 la specializarea "ordine şi siguranţă publică", 55 la pompieri şi 30 la arhivistică.

Din cele 203 locuri la ordine publică, 15 sunt rezervate pentru cetăţeni români de origine maghiară, şase pentru romi şi nouă pentru alte naţionalităţi.

La Poliţia de Frontieră, din 50 de locuri, unul este rezervat pentru un candidat rom şi două pentru cetăţeni români de alte naţionalităţi.

De asemenea, la Jandarmerie sunt disponibile trei locuri pentru romi şi patru pentru candidaţi de alte naţionalităţi.

La examenul de admitere din acest an s-au înscris, în fază iniţială, 2.654 de candidaţi. În urma vizitei medicale, numărul acestora a rămas de 2.576.

Tinerii absolvenţi de liceu au susţinut deja probele fizice, în urma cărora au mai rămas 1.750 de candidaţi, reprezentând o concurenţă de 4,3 absolvenţi pe loc la poliţie, 3,4 pe loc la Poliţia de Frontieră, 3,9 pe loc la Jandarmerie, 2,3 pe loc la penitenciare şi 2,4 pe loc la pompieri.

În 2010, numărul candidaţilor înscrişi în fază iniţială a fost de aproape 4.800, în urma probelor fizice rămânând în concurs peste 3.000.

În acest an nu au fost admise derogări de la norme în nicio situaţie, a explicat Tăut, fiind şi prima oară când sălile în care absolvenţii de liceu susţin proba scrisă sunt supravegheate video. De asemenea, s-a stabilit o locaţie nouă pentru comisia de evaluare, care este securizată la standarde maxime.

Proba scrisă pentru Academia de Poliţie este defalcată în trei părţi, anume Limba şi literatura română, Istorie şi Limba străină. Fiecare parte cuprinde zece întrebări, notate cu 0,3 puncte. La final, se acordă un punct din oficiu.

Examenul scris se va încheia în jurul orei 13.00, după care membrii comisiei de evaluare vor începe corectarea, de faţă cu fiecare candidat în parte şi cu un martor. Rezultatele vor fi afişate pe internet şi la avizierul Academiei cel târziu miercuri dimineaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici