Admiterea la facultate: Care sunt condiţiile de admitere la Universitatea Politehnică din Bucureşti

Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) organizează concursul de admitere în anul I în 23-24 iulie. La opt facultăţi candidaţii vor susţine două probe scrise, la celelalte şapte putând fi admişi pe baza rezultatelor la bacalaureat şi a unui interviu.

Urmărește
23318 afișări
Imaginea articolului Admiterea la facultate: Care sunt condiţiile de admitere la Universitatea Politehnică din Bucureşti

Admiterea la facultate: Care sunt condiţiile de admitere la Universitatea Politehnică din Bucureşti (Imagine: Thomas Dan/Arhiva Mediafax Foto)

Candidaţii se pot înscrie pentru admiterea la Universitatea Politehnica din Bucureşti în perioada 16 - 21 iulie, concursul de admitere urmând să se desfăşoare în 23 şi 24 iulie, informează UPB într-un comunicat de presă remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Universitatea Politehnica din Bucureşti organizează concurs de admitere în anul I de studii universitare de licenţă (cursuri de zi) cu durata de patru ani în cadrul a 15 facultăţi.

Admiterea are loc pe baza a două probe scrise (test grilă) pentru opt dintre facultăţi sau după susţinerea unei probe orale-interviu şi pe baza rezultatelor examenului de bacalaureat pentru celelalte şapte.

  • Test grilă vor da candidaţii care se înscriu la facultăţile Energetică, Automatică şi Calculatoare, Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Inginerie Mecanică şi Mecatronică, Transporturi, Inginerie Aerospaţială, Inginerie în Limbi Străine şi Ştiinţe Aplicate.

  • Pentru înscrierea la Facultatea de Inginerie în Limbi Străine este necesar un certificat de competenţă lingvistică, eliberat de instituţii abilitate sau de Departamentul de Limbi Moderne din UPB, în urma unui test care va fi susţinut în 20 iulie.

  • Candidaţii pot fi admişi pe baza rezultatelor examenului de bacalaureat şi a unui interviu la facultăţile Inginerie Electrică, Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice, Ingineria Sistemelor Biotehnice, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, Inginerie Medicală, Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor.

  • Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei organizează cursuri şi în limba engleză, la toate programele de studiu, în condiţii ce vor fi stabilite la începutul anului universitar.

Candidaţii pot afla informaţii despre admitere de pe site-urile universităţii - www.upb.ro şi http://admitere.upb.ro.

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a declarat într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX că universitatea are 15 facultăţi, două dintre dintre ele înfiinţate în urmă cu doi ani.

"Sunt două noi facultăţi care vin ca urmare a dezvoltării unor specializări - Facultatea de Antreprenoriat, Managementul şi Ingineria Afacerilor, prescurtat FAMIA şi Facultatea de Inginerie Medicală. Cele două facultăţi, specializări iniţial în jurul a două departamente, primul în jurul Departamentului de management, cel de al doilea în jurul Departamentului de biotehnologie, s-au dovedit în cei doi ani de până acum a fi de un real succes. Celelalte facultăţi sunt cele cunoscute deja: Automatică şi Calculatoare; Electronică şi Tehnologia Informaţiei; Facultatea de Energetică; Facultatea de Inginerie Electrică; Facultatea de Mecanică şi Mecatronică; Facultatea de Inginerie a Sistemelor Biotehnice; Facultatea de Inginerie a Managementului Sistemelor Tehnologice; Facultatea de Transporturi. Avem o Facultate de Inginerie în limbi străine, în care se şcolarizează studenţi atât din ţară cât şi din străinătate, pe trei filiere, predare directă în limbile germană, engleză, franceză, şi este, de asemenea, o facultate care are un succes extraordinar în ultimii ani, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, fosta Facultate de Aeronave - Facultatea de Inginerie Aerospaţială, Facultatea de Chimie şi Inginerie a Materialelor", a spus Mihnea Costiu.

Rectorul a precizat că cifra de şcolarizare pentru anul universitar 2012-2013 este de 4.750 de locuri bugetate de la bugetul de stat în acest an, dar şi locuri cu taxă.

Rectorul a mai spus în interviul pentru MEDIAFAX că la UPB mare parte din facultăţi dau examen.

"Vreau să precizez faptul că în universitate există o autonomie reală a facultăţii. Fiecare facultate îşi stabileşte modalitatea de admitere. Evident că această modalitate se aprobă în structurile decizionale, în Senatul universităţii, în Consiliul de Administraţie, dar fiecare facultate vine cu propunerea sa. De foarte multă vreme, jumătate din facultăţi au dat examen. Şi în acest an, jumătate din facultăţi dau examen scris pentru admitere. Mai exact, opt din cele 15 facultăţi dau examen scris, celelalte şapte se bazează pe analiza dosarelor şi pe un interviu", a declarat Costoiu.

El a precizat că interviul pentru admitere este mai mult de cultură generală.

"Va fi mai mult un interviu similar admiterii în universităţile americane, unde se întâmplă cam acelaşi lucru, în sensul în care contează foarte mult media cu care vin din colegiu, din liceu. Deci contează foarte mult mediile de absolvire ale examenului naţional bacalaureatul, în cazul nostru, şi ulterior un interviu, astfel încât să putem să vedem care sunt intenţiile, ca să spun aşa, ale candidatului", a mai declarat rectorul UPB în interviul pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici