- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.07.2013, 23:30)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ADMITEREA la LICEU va decurge normal. Trebuie rezolvate neregulile la Evaluarea naţională
Admiterea în liceu va decurge normal, dar mai înainte trebuie rezolvate neregulile de la Evaluarea naţională pentru ca niciun candidat care a învăţat să nu sufere din cauza celor care au încercat să fraudeze examenul, susţin oficiali din Ministerul Educaţiei.
Urmărește
513 afișări
ADMITEREA la LICEU va decurge normal. Trebuie rezolvate neregulile la Evaluarea naţională (Imagine: Octav Ganea-Mediafax Foto)
Precizările vin, la solicitarea MEDIAFAX, după ce, joi, pe site-ul Ministerului Educaţiei, la secţiunea Admiterea în licee 2013, a fost postat următorul mesaj: "Stimaţi părinţi. Facem eforturi să publicăm informaţiile care vă interesează în cel mai scurt timp".
Vineri, absolvenţii de clasa a VIII-a ar trebui să înceapă să completeze fişele de înscriere la liceu, exprimându-şi opţiunile pentru anumite unităţi de învăţământ.
Conform Metodologiei de admitere în liceu 2013, joi, Comisia naţională de admitere trebuia să transmită către comisiile judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia pe judeţ, iar vineri ar trebui afişată, în fiecare unitate de învăţământ gimnazial, lista candidaţilor, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Însă, o serie de neregului au intrat, joi, în atenţia autorităţilor.
Directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 115 din Capitală a fost demisă, după ce corpul de control al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a descoperit neconcordanţe între notele puse pe lucrări la Evaluarea naţională şi cele afişate la unităţile de învăţământ în 18 cazuri.
Dintre cele 18 lucrări, în opt cazuri nota afişată era mai mică decât cea de pe teză, iar în 10 cazuri nota afişată era mai mare decât cea de pe teză. Unul dintre candidaţi a avut notele mărite la ambele probe, respectiv Limba şi literatura română şi Matematică.
Diferenţe foarte mari între nota de pe lucrare şi cea afişată la unităţile de învăţământ au fost depistate, inţial, la cinci dintre lucrări, din lotul celor 18, în urma contestaţiilor depuse de elevi. Inspectorii ISMB s-au autosesizat şi au declanşat procedura de verificare a tuturor lucrărilor evaluate la centrul de la Şcoala Generală nr. 115.
Tot joi, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi a anunţat că va declanşa o anchetă după ce trei elevi de la Şcoala nr. 6 din Drobeta Turnu Severin, care au depus contestaţii la Matematică la Evaluarea naţională, au obţinut note mai mari chiar şi cu cinci puncte.
Potrivit rezultatelor finale la Evaluarea naţională afişate la şcolile din Drobeta Turnu Severin, trei absolvenţi de clasa a VIII-a de la Şcoala nr. 6 din municipiu, care au depus contestaţii la Matematică, au obţinut după finalizarea acestora note mai mari cu 2,40 puncte, 3,80 şi 5,30 puncte.
Astfel, dacă înainte de depunerea contestaţiei la Matematică, un elev a obţinut 4,40, după soluţionarea acesteia, el a primit nota 9,70. De asemenea, o colegă a elevului respectiv a obţinut iniţial nota 4,50 la Matematică, iar după soluţionarea contestaţiei a primit 8,30. Un al treilea elev a primit nota 10, tot la Matematică, după soluţionarea contestaţiei, iniţial fiind notat cu 7,60.
Inspectorul şcolar general al ISJ Mehedinţi, Marian Şuţă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în acest caz va fi declanşată o anchetă după afişarea rezultatelor la examenul de bacalaureat.
Media de admitere în liceu va fi calculată ca medie aritmetică dintre media notelor de la Evaluarea naţională şi media generală a anilor de gimnaziu.
Repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014.
Potrivit metodologiei, din 5 până în 10 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, şi vor fi verificate fişele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greşeli. În 16 iulie va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrişi în prima etapă. Listele cu candidaţii vor fi afişate în 17 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi, iar până în 26 iulie pot fi depuse dosarele de înscriere.
A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 17 iulie - 1 august, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014.
În perioada 17-22 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi. Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc în 25 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 25-26 iulie.
În 26 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în cele două etape, iar în perioada 29 iulie - 1 august vor fi rezolvate, de către comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape.
În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 5 - 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe