- Home
- Social
- TÂRGU MUREŞ, (26.07.2012, 12:45)
- Szasz Jutka , Ela Giurgea ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Admiterea la UMF Târgu Mureş: Niciun candidat nu a obţinut media maximă, fiind doar patru note de 10
Candidaţii la programele de studii Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie de la UMF Târgu Mureş au obţinut, în acest an, medii mai mici ca în 2011, fiind doar patru note de 10 şi nicio medie maximă, în condiţiile în care, anul trecut, la examenele scrise au fost peste 100 de note de 10.
Urmărește
12417 afișări
Admiterea la UMF Târgu Mureş: Niciun candidat nu a obţinut media maximă, fiind doar patru note de 10
Potrivit rezultatelor afişate, joi, pe site-ul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, la programele de studii de cinci şi şase ani de la Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie - la care examenul de admitere a avut loc în 25 iulie - mediile obţinute de candidaţi au fost, în acest an, mult mai mici ca în 2011
Astfel, în acest an au fost doar patru lucrări notate cu 10, în condiţiile în care, anul trecut, la examenele scrise au existat peste 100 de note de 10, media de admitere fiind în rare cazuri sub 9.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Rectorul UMF Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, a declarat că explicaţia acestor rezultate este dată de introducerea întrebărilor la prima vedere.
"Pentru admiterea de anul trecut, întrebările de concurs se regăseau într-o colecţie, unii dintre candidaţi e posibil să fi învăţat mecanic. Anul acesta, am avut o abordare puţin diferită, am avut 25 la sută din întrebări la prima vedere, întrebările fiind concepute în preziua admiterii. Ca urmare, examenul de admitere a avut un grad de dificultate mai mare", a spus Azamfirei.
Potrivit datelor afişate pe site-ul UMF Târgu Mureş, la Medicină Generală au existat două note de 10, una la linia română şi alta la secţia maghiară, iar la Farmacie s-au obţinut două astfel de note.
La Medicină Generală în limba română, prima medie de intrare a fost 9,96, obţinută dintr-o notă de 10 în concurs (cu o pondere de 90 la sută în media finală) şi 9,58 la examenul de bacalaureat. Ultima medie de intrare a fost 8,61 la buget şi 7,85 la taxă.
Rectorul UMF Târgu Mureş a afirmat că media 8,61 a fost obţinută atât de ultimul admis la buget, cât şi de primul candidat admis cu taxă, departajarea fiind făcută, conform regulamentului, în funcţie de nota obţinută în concurs.
Un număr de 186 de candidaţi au fost declaraţi admişi fără loc, în condiţiile în care au obţinut medii peste 5, fiind înregistraţi şi 42 de candidaţi respinşi şi cinci absenţi.
La Medicină Generală în limba maghiară, primul candidat declarat admis a avut media de intrare 9,97, obţinută dintr-o notă de 10 în concurs şi 9,68 la bacalaureat. Ultima medie de intrare a fost 7,76 la buget.
Un număr de 81 de candidaţi au fost declaraţi admişi fără loc. Candidaţii de la limba maghiară nu au obţinut medii suficient de mari pentru a intra pe locuri cu taxă. Totodată, au existat 18 candidaţi respinşi, având medii sub 5, precum şi un absent.
La Medicină militară, candidaţii au fost admişi pe locuri bugetate cu medii între 9,82 şi 8,48, înregistrându-se şi un absent şi 24 de candidaţi respinşi, cu medii sub 5.
La Medicină dentară în limba română, au fost declaraţi admişi pe locuri bugetate candidaţii care au obţinut medii între 9,89 şi 8,24. Ultima medie de intrare pe locurile cu taxă a fost 7,29. Un număr de 51 de candidaţi au fost declaraţi admişi fără loc, iar 26 au fost respinşi.
La Medicină dentară în limba maghiară, mediile la buget au fost între 9,72 şi 6,48. Un număr de 18 candidaţi au fost declaraţi admişi fără loc, iar 10 au fost respinşi, întregistrându-se şi doi absenţi.
La Farmacie, au existat două note de 10, ambele la specializarea în limba română. Primii doi candidaţi au fost declaraţi admişi cu mediile 9,93 şi 9,90, obţinute din nota din concurs 10 şi note de 9,30 şi respectiv 9,05 la bacalaureat. Ultima medie de intrare la Farmacie în limba română a fost 7,60 la buget, iar la taxă - 6,61. Un număr de 11 candidaţi au fost respinşi.
La Farmacie în limba maghiară, au fost declaraţi admişi candidaţii care au obţinut medii între 9,81- 6,32 la buget. La taxă s-a intrat cu ultima medie 5,01, existând şi şase candidaţi respinşi.
În ceea ce priveşte locurile speciale, doi candidaţi din Republica Moldova au fost declaraţi admişi la Medicină şi Farmacie, cu mediile 6,68 şi 5,91, iar unul a fost respins la Medicină dentară. Au mai existat trei candidaţi romi la Medicină, toţi fiind respinşi.
Pentru programele de studii Asistenţă medicală generală, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Nutriţie şi dietetică, Tehnică dentară, Asistenţă de farmacie şi Educaţie fizică şi sportivă concursul de admitere va avea loc în 27 iulie.
La primele programe de studiu se va da un test grilă cu 25 de întrebări care are o pondere de 50 la sută în media finală de admitere, iar media de bacalaureat va avea o pondere de 50 la sută în media finală de admitere.
Pentru programul de studiu Educaţie fizică şi sportivă media generală de admitere se calculează ca 90 la sută media probei de aptitudini sportive generale şi 10 la sută media examenului de bacalaureat.
La Asistenţă Medicală Generală sunt disponibile 15 locuri bugetate la română şi 15 bugetate la maghiară, precum şi 70 cu taxă de 4.000 de lei pe an, pentru care s-au înscris 81 de candidaţi la linia română şi 34 la maghiară.
La Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, precum şi la Nutriţie şi dietetică există câte 50 de locuri, în timp ce la Educaţie Fizică şi sport sunt scoase la concurs 40 de locuri, toate în regim cu taxă, de 4.000 de lei pe an.
Deşi se oferă numai locuri cu taxă, există concurenţă şi pentru acestea. Dacă la Nutriţie şi dietetică şi Educaţie Fizică şi sport s-au înscris destul de puţin candidaţi - 29 şi respectiv 11, la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, pentru cele 50 de locuri concurează 88 de candidaţi.
La Tehnică dentară sunt disponibile 30 de locuri cu taxă de 4.000 de lei anual, pentru care s-au înscris 88 de candidaţi.
La Asistenţă de farmacie există 40 de locuri cu taxă, de 4.000 de lei anual şi doar 13 concurenţi.
La Medicină în limba engleză, unde există 50 de locuri cu taxă de 5.000 de euro pe an, admiterea este programată în luna septembrie.
La Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, pe cele 440 de locuri bugetate scoase la concurs în acest an s-au înscris 1.325 de candidaţi.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe