Adolescenţii români, printre cei mai fericiţi din Europa. Britanicii au probleme grave

În timp ce Marea Britanie se confruntă cu o „recesiune a fericirii" în rândul tinerilor, adolescenţii români se află în topul ţărilor europene cu cei mai fericiţi tineri.

Urmărește
6563 afișări
Imaginea articolului Adolescenţii români, printre cei mai fericiţi din Europa. Britanicii au probleme grave

Adolescenţii români, printre cei mai fericiţi din Europa. Britanicii au probleme grave

Contrastul este izbitor: în timp ce 25% dintre adolescenţii britanici raportează un nivel scăzut de satisfacţie în viaţă, tinerii români se bucură de o stare de spirit semnificativ mai bună.

Conform unui studiu recent făcut de Children's Society în 27 de naţiuni, cei mai fericiţi adolescenţi sunt în Danemarca, urmaţi de România, Spania şi Franţa, anunţă The Guardian.

În Regatul Unit, 25% dintre adolescenţi au raportat un nivel scăzut de satisfacţie în viaţă, faţă de 7% dintre olandezii de aceeaşi vârstă.

Constatările vin pe fondul îngrijorării crescânde cu privire la absenţele şcolare, timpii lungi de aşteptare în sănătate pentru sprijin mental şi creşterea costului vieţii în urma crizei Covid-19.

Adolescenţii olandezi se numără de mai mulţi ani printre cei mai fericiţi din lume, cu părinţi care îi sprijină, inegalităţi reduse, profesori care nu sunt autoritari, ci acceptă sentimentele elevilor, şi niveluri ridicate de autodeterminare - de exemplu, mersul la şcoală cu bicicleta şi posibilitatea de a decide când să se întoarcă acasă.

La sfârşitul săptămânii, prezentatoarea TV Kirstie Allsopp a stârnit o dezbatere cu privire la faptul că părinţii care limitează libertatea adolescenţilor îi „infantilizează", după ce serviciile sociale au contactat-o pentru că i-a permis fiicei sale, pe atunci în vârstă de 15 ani, să meargă singură în Europa.

Marţi, The Guardian scria că mai mult de 500 de copii pe zi din Anglia erau trimişi la serviciile de sănătate mintală pentru anxietate, mai mult decât dublul ratei de dinainte de începerea pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici