- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adomniţei: Rata abandonului şcolar, mai mare în învăţământul obligatoriu
Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a afirmat, vineri, la Suceava, că rata abandonului şcolar este mai mare în învăţământul obligatoriu decât la alte cicluri de învăţământ, peste 90 la sută din cazurile de abandon înregistrându-se la clasa a opta.
Adomniţei: Rata abandonului şcolar, mai mare în învăţământul obligatoriu
Adomniţei le-a spus profesorilor de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Suceava că una dintre măsuri pentru reducerea numărului cazurilor de abandon şcolar va viza includerea clasei a IX-a la şcolile gimnaziale.
“Rata abandonului şcolar în învăţământul obligatoriu este mult mai mare ca la alte cicluri de învăţământ. Nu se întâmplă nici la finalul claselor a V-a şi a VI-a sau în clasa a IX-a. În mai mult de 90 la sută din cazuri abandonul şcolar se constată la clasa a VIII-a şi este un lucru obiectiv”, a spus ministrul Educaţiei. El a explicat că unii părinţi, în special din mediul rural, preferă ca la sfârşitul clasei a opta să-şi trimită copilul să lucreze, în cel mai bun caz, la ferma familiei şi astfel “câştigă” mai mult decât în cei doi ani de educaţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
Potrivit sursei citate, sunt copii din localităţi rurale care reuşesc cu greu să încheie cei opt ani de educaţie, incidenţa abandonului şcolar înregistrându-se în rândul celor care nu au susţinut examenele la Testele Naţionale sau nu le-au promovat şi trebuie să se orienteze spre şcoli de arte şi meserii.
Adomniţei a explicat că sunt cazuri în care familia nu are resurse financiare pentru a-şi trimite copiii în alte localităţi unde există licee sau şcoală de arte şi meserii.
“Încercăm să găsim metodele prin care să-l aducem să aibă o educaţie cât mai bună în viaţă. Toate acestea le putem face, de aceea vrem să facem o educaţie mai bună şi de la 3 la 6 ani, încercând să-i apropiem pe copii de şcoală”, a spus Adomniţei, apreciind că trebuie să se facă tot posibilul pentru a-l ajuta pe elevul din mediul rural să termine învăţământul obligatoriu la el în sat şi că din acest motiv se doreşte un învăţământ obligatoriu de 10 clase în satul lui.
“Vrem să creştem numărul de copii care să vină la liceu şi să dea bacalaureatul, să pierdem cât mai puţini pe drum. De aceea avem programul campusuri şcolare şi la SAM, pentru ca elevul să aibă toate condiţiile de cazare şi masă gratuite, şi ajutorul financiar prin programul “Bani de liceu””, a spus Adomniţei.
Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Cristian Adomniţei, a vizitat Şcoala generală nr. 3 din Suceava, unitate şcolară unde a urmat cursurile gimnaziale, apoi a participat la festivitatea de inaugurare a Sălii de Sport a Colegiului Naţional “Petru Rareş” din Suceava, unde s-au făcut lucrări de reabilitare a clădirii şi de modernizare, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 2,4 miliarde de lei vechi.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO