- Home
- Social
- ARAD, (15.08.2016, 09:16)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adormirea Maicii Domnului: Câteva mii de pelerini la Mănăstirea Hodoş-Bodrog din judeţul Arad - FOTO
Câteva mii de pelerini participă la slujbele care au loc, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, la Mănăstirea Hodoş-Bodrog din judeţul Arad, credincioşii stând la coadă pentru a asculta "bătăile de inimă", despre care se spune că pot fi auzite dintr-un zid exterior al lăcaşului sfânt.
Urmărește
506 afișări
Adormirea Maicii Domnului: Câteva mii de pelerini la Mănăstirea Hodoş-Bodrog din judeţul Arad - FOTO
Mănăstirea Hodoş-Bodrog din judeţul Arad este considerată cea mai veche aşezare monastică din ţară, cu viaţă monahală neîntreruptă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Aici, încă din ajunul Adormirii Maicii Domnului, călugării şi preoţii oficiază slujbe religioase şi parcurg împreună cu mii de credincioşi "Drumul Crucii", iar slujbele continuă toată noaptea, mulţi credincioşi petrecând noaptea în curtea mănăstirii.
Credincioşii spun că aici se regăsesc an de an şi trăiesc clipe unice, care îi aduc mai aproape de Sfânta Fecioară Maria. Oamenii vin de departe pentru a participa la procesiunile care au loc aici, la mănăstirea Hodoş Bodrog.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
"În fiecare an venim la Drumul Crucii, noi credem în Maica Sfântă şi întotdeauana venim. Ne rugăm pentru sănătate, familie, nepoţi. Parcă aici ne simţim mai bine, aici parcă eşti în altă lume, aici chiar nici nu te poţi supăra pe nimeni şi pe nimic, chiar indiferent ce ţi-ar zice. Ne simţim foarte bine, noi credem în Maica Sfântă şi de aceea suntem aici", a declarat o femeie.
"Pentru sănătate ne rugăm, a familiei, a copiilor, cam în fiecare an venim", a declarat o altă femeie.
Pelerinii au parcurs în total 4 kilometri şi s-au oprit la cele 14 cruci de pe Drumul Crucii, unde au aprins lumânări şi s-au rugat.
"Am petrecut noaptea în aer liber, în curtea bisericii, pe pătură, pe iarbă, până dimineaţa la trei, patru, cinci, cât putem, cât rezistăm. E un loc de pelerinaj mai special aici, că de aceea vine fiecare om, pentru necazuri, pentru probleme, e o zi însemnată în an asta, e o zi însemnată Sfânta Mărie", a declarat o femeie.
La Mănăstirea Hodoş-Bodrog slujbele au început duminică dimineaţă şi au continuat toată noaptea, până luni la 09.30, când se oficiază Sfânta Liturghie Arhierească.
La această mănăstire, credincioşii stau la coadă pentru a asculta "bătăile de inimă", despre care se spune că pot fi auzite dintr-un zid exterior al lăcaşului sfânt. Pe acest zid există o inimă din piatră, iar preoţii spun că doar cei cu credinţă pot auzi "bătăile" dacă îşi lipesc urechile de zid.
Legenda locală spune că "bătăile de inimă" pe care unii susţin că le-au auzit sunt ale unui preot sârb care ar fi fost zidit în peretele bisericii, în urma unui blestem al mamei sale, care nu dorea ca el să devină preot.
Mănăstirea Hodoş-Bodrog este considerată cea mai veche aşezare monastică din ţară cu viaţă monahală neîntreruptă. Prima atestare documentară a mănăstirii datează din anul 1177, iar informaţiile unor istorici vorbesc despre existenţa unor călugări greci încă din secolul al XI-lea.
O legendă spune că mănăstirea a luat fiinţă pe locul în care un taur din turma unui păstor a scos cu coarnele din pământ icoana Maicii Domului cu Pruncul Iisus.
Citeşte şi: Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Nicula. Peste 30.000 de oameni prezenţi, unii înconjoară în genunchi şi pe coate biserica de lemn - FOTO
Citeşte şi: Restricţii de trafic în Capitală până pe 21 august pentru concertele din Piaţa Constituţiei
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe