Adrian Gâdea, fost preşedinte al CJ Teleorman, despre contractele privind insula Belina încheiate fără organizarea unei licitaţii: Ce s-a făcut acolo e corect şi legal

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, Adrian Gâdea, s-a prezentat, joi, la sediul DNA, precizând la ieşire că a venit să depune documente din care rezultă că deciziile luate referitor la insula Belina şi braţul Pavel al fluviului Dunărea au fost corecte şi legale.

Urmărește
339 afișări
Imaginea articolului Adrian Gâdea, fost preşedinte al CJ Teleorman, despre contractele privind insula Belina încheiate fără organizarea unei licitaţii: Ce s-a făcut acolo e corect şi legal

Adrian Gâdea, fost preşeinte al CJ Teleorman, despre contractele privind insula Belina încheiate fără organizarea unei licitaţii: Ce s-a făcut acolo e corect şi legal

"Am depus documente din care rezultă că ceea ce am făcut acolo... nu a fost nimic ilegal, nu a fost nimic incorect. Am preluat cele două imobile de la Apele Române cu trei contracte de închiriere încheiate anterior preluării de către Consiliul Judeţean Teleorman de Apele Române. Aveam obligaţia să ducem mai departe cele trei contracte în aceleaşi condiţii în care ele au fost încheiate de către Apele Române întrucât ne-au subjugat în drepturi şi obligaţii şi aveam datoria să preluăm şi drepturile şi obligaţiile celor două imobile. Consiliul Judeţean Teleorman nu a făcut altceva decât să ducă mai departe acele contracte de închiriere. Pentru că ele au fost încheiate în urma unor licitaţii şi ne-au subjugat în drepturi şi obligaţii (...) Astăzi am venit doar să depun documente din care rezultă că ceea ce s-a făcut acolo e corect şi legal", a declarat, la ieşirea de la DNA, Adrian Gâdea.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman a mai spus că nu ştie ca preşedintele PSD, Liviu Dragnea, să aibă "luciuri de apă sau alte lucruri acolo", precizând de asemenea că nu ştie ca Dragnea sau altă persoană să aibă acces în zonă.

"Cu domnul Dragnea am aceeaşi legătură pe care o are fiecare membru PSD, în rest nu am nicio altă legătură", a menţionat Gâdea.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, săptămâna trecută, că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Ionuţ Adrian Gâdea, actualmente secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Alături de acesta, au mai fost puşi sub urmărire fostul inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, Dorica Nela Ioardan, dar şi Mircea Dumitrescu, fost administrator public al judeţului Teleorman, tot pentru abuz în serviciu.

"În luna ianuarie 2014, suspectul Gâdea Adrian Ionuţ, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul suspectului Dumitrescu Mircea, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu a îndeplinit acte prevăzute în dispoziţiile legislaţiei primare, fapt ce a condus la încheierea cu o societate comercială şi o altă persoană a trei contracte de închiriere având ca obiect părţi din insula Belina şi braţul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafaţă totală de 80 ha)", se arată în comunicatul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Mai exact, contractele au fost încheiate pe o perioadă de 10 ani, la preţuri de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/lună şi 3.988 lei/lună, toate fără TVA, fără organizarea unei licitaţii şi fără emiterea unei hotărâri de consiliu judeţean.

Procurorii transmit că scopul acestora era darea suprafeţelor în folosinţa temporară a locatarului pentru creşterea peştelui în regim natural, fără furajare, pentru pescuit sportiv şi agrement, interzicându-se desfăşurarea oricăror altor activităţi. Contractele respective au fost verificate financiar, viza fiind acordată în aceeaşi zi, 16 ianuarie 2014, de către Nela Dorica Iordan, inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, în condiţiile în care aceasta, potrivit DNA, cunoştea cum au fost încheiate documentele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici