Adrian Preda, cercetat în libertate în cazul armelor de la Ciorogârla

Cele 14 persoane acuzate în cazul furtului armelor de la unitatea militară din Ciorogârla, precum şi pentru trafic de droguri rămân în arest, iar Adrian Preda va fi cercetat în libertate, Curtea de Apel Bucureşti respingând, miercuri, contestaţiile la decizia instanţei inferioare.

Urmărește
865 afișări
Imaginea articolului Adrian Preda, cercetat în libertate în cazul armelor de la Ciorogârla

Adrian Preda, lăsat liber în cazul furtului de arme de la Ciorogârla (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, marţi, recursurile celor 14 persoane faţă de măsura arestării preventive şi pe cel al procurorilor DIICOT în cazul lui Adrian Preda.

În 28 decembrie 2009, instanţa Tribunalului Bucureşti i-a arestat preventiv pentru 29 de zile pe Eugen Preda, Alin Viorel Câcă, George Laurenţiu Dinu, Adrian Mincu, Marius Costea, Nicolae Alexandru Iordan, Marius Tăbârcă, Marian Scarlat, Sandu Chiriţă, Daniel Nicolae Stinghe, Dan Vasile Sandu, Adrian Ioan Marius Mustăţea, Mihai Ştefan Zugravu şi Gigel Gheorghe.

Adrian Preda, fratele lui Eugen Preda, a fost lăsat liber. În cazul acestuia, procurorii au cerut ca instanţa să se pronunţe pe o nouă cerere de arestare bazată pe rezultatele unei expertize ADN.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, miercuri, atât recursurile celor 14 persoane arestate preventiv, cât şi pe cel al procurorilor DIICOT în cazul lui Adrian Preda.

La termenul de marţi al procesului, care a durat aproximativ opt ore, avocaţii celor implicaţi în dosar au susţinut că procesele verbale de transcriere a interceptărilor telefonice sunt ilegale şi nu pot fi folosite ca probe de către procurorii DIICOT, deoarece nu sunt certificate conform legii. Pe de altă parte, avocaţii au contestat rezultatul expertizelor ADN, pe motiv că procurorii ar fi recoltat probele de pe foile pe care acuzaţii au scris declaraţiile în timpul anchetei sau de pe pixurile folosite de aceştia, fără să le ceară acordul.

Potrivit avocaţilor, se ştie doar că unii sunt suspectaţi se ocupau cu droguri sau că ar fi furat armele de la Ciorogârla, dar că nu s-a dovedit existenţa unor lideri ai acestor două grupări.

În replică, procurorul de şedinţă le-a spus magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti că probele au fost obţinute legal şi că gruparea infracţională era împărţită în două părţi, una care se ocupa cu traficul de droguri şi alta suspectată de implicare în furtul armelor de la Ciorogârla.

Anchetatorii au descins, în 27 decembrie 2009, în 45 de locuri, fiind găsite 35 de arme din cele 62 furate în noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2009 de la unitatea militară din Ciorogârla, dar şi alte trei arme de foc, cu muniţie aferentă, aparţinând membrilor grupării.

Procurorii au reţinut atunci 15 persoane suspectate în cazul furtului de arme de la unitatea militară din Ciorogârla, o parte din membrii grupării fiind cercetaţi şi pentru trafic internaţional de droguri de mare risc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici