VIDEO  Adrian Sârbu: Banii din bugetul Educaţiei sunt ai copiilor şi trebuie folosiţi pentru a-i pregăti pentru viaţă

  • • Un sondaj Mediafax-ZF-Aleph News arată că 67% din cei 10.000 de respondenţi nu sunt de acord ca procesul de învăţare pentru copiii lor să fie executat de profesori aflaţi şi în ipostaze virtuale
  • • O finanţare corectă per elev le va permite copiilor să aibă acces la informaţii şi profesori din toate colţurile lumii, în timp real
  • • Mai mulţi bani pentru Educaţie înseamnă sprijin pentru copii, care vor putea să ardă etape în procesul de învăţare, să fie creativi şi să creeze oportunităţi atât pentru ei, cât şi pentru cei din jur, afirmă Adrian Sârbu
Urmărește
174 afișări

Nemo: Te-am întrebat încă de vineri: eşti de acord ca bugetul pentru educaţie să crească la 10% din PIB prin reducerea cheltuielilor cu bugetarii şi prin reformă administrativă? A doua întrebare: eşti de acord să ţi se aloce de la buget o sumă anuală pentru şcolarizarea copilului tău, pe care să o foloseşti fără restricţii în învăţământul de stat sau privat, pentru profesorii pe care îi doreşti tu? Eşti de acord ca procesul de învăţare pentru copilul tău să fie executat de profesori aflaţi şi în ipostaze virtuale? Eşti de acord să existe o programă şcolară personalizată pentru copilul tău care să urmărească dezvoltarea de abilităţi şi profesii de care va avea nevoie în viaţa de adult şi nu programa şcolară prestabilită de minister? Crezi că telefonul mobil contribuie la procesul de învăţare al copilului tău?

Hofi: Acum să vedem şi ce au votat miniştrii noştri ai educaţiei. 67%, culmea, nu vor un Grigore Moisil. Avem multe de comentat, le luăm pe rând.

Adrian Sârbu: Eu spun că am tot dreptul în calitate de copil la banii ăştia. Nu sunt banii dnei Deca în niciun caz. Dacă vreau, îi aloc şi ei din banii ăştia cât să fie plătită să facă treabă, şi eu îmi caut profesorul oriunde în lume. Şi eu vreau cel mai bun profesor de caligrafie şi cel mai bun profesor ca să mă înveţe să-mi cunosc mâna. Ca ăsta poate sunt 10 în lume. Am acces la ei? Cu siguranţă că am acces la o prelegere, că o prelegere, chiar live, poate să fie astăzi urmărită de 1 miliard de cetăţeni. Cum urmăriţi voi meciurile de fotbal la care nu se întâmplă nimic, vreau şi eu să mă uit, milioane, miliarde, la ceva ce mă interesează. Banii sunt ai mei şi banii ăştia o să mi-i cheltui. De ce? Pentru că, dacă pot, să trec din clasa I direct în clasa a III-a. Şi la 15 ani, dacă pot, să fac ce a făcut Elon Musk. Să inventez o platformă, a scos PayPal. Şi în ziua când o să fac platforma mea PayPal, atunci o să câştigi şi tu mai mult, şi Nemo care m-a învăţat, dar eu am făcut asta, folosind cea mai bună resursă de învăţare existentă azi în lume. Şi, dacă nu era a unui om, cu siguranţă că era a unui om virtual pe care noi îl numim azi Chatgpt şi aşa mai departe.

Hofi: Pentru că sunt băiat bun, l-am pregătit pe Grigore Moisil, l-am înviat din morţi, l-am adus şi i-am zis să înveţe, pe cine vrea, aria dreptunghiului.

Nemo: Doamnelor şi domnilor, Grigore Moisil adus la viaţă de inteligenţa artificială pe care ar trebui să începem să o învăţăm.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici