VIDEO  Adrian Sârbu: Programa şolară e un dezastru. Copiii trebuie să înveţe să gândească

  • • Un sondaj Mediafax-ZF-Aleph News arată că 65% din cei 10.000 de respondenţi doresc o programă şcolară personalizată pentru copiii lor, care să urmărească dezvoltarea de abilităţi şi profesii de care va avea nevoie în viaţa de adult şi nu programa şcolară prestabilită de minister
  • • Copiii ar trebui să acumuleze cunoştinţe prin joc, nu cu forţa, iar prima funcţie pe care ar trebui să o voteze românii ar fi ţarul Educaţiei, care să revoluţioneze învăţământul
  • • Aşa cum francezii o au pe Marianne, şi românii ar trebui să se unească în jurul unui simbol care să devină un model atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, afirmă Adrian Sârbu.
Urmărește
478 afișări

Nemo: Te-am întrebat încă de vineri: eşti de acord ca bugetul pentru educaţie să crească la 10% din PIB prin reducerea cheltuielilor cu bugetarii şi prin reformă administrativă? A doua întrebare: eşti de acord să ţi se aloce de la buget o sumă anuală pentru şcolarizarea copilului tău, pe care să o foloseşti fără restricţii în învăţământul de stat sau privat, pentru profesorii pe care îi doreşti tu? Eşti de acord ca procesul de învăţare pentru copilul tău să fie executat de profesori aflaţi şi în ipostaze virtuale? Eşti de acord să existe o programă şcolară personalizată pentru copilul tău care să urmărească dezvoltarea de abilităţi şi profesii de care va avea nevoie în viaţa de adult şi nu programa şcolară prestabilită de minister? Crezi că telefonul mobil contribuie la procesul de învăţare al copilului tău?

Hofi: Ce or fi votat cei 10.000 de miniştri ai educaţiei. 65% spun că ar vrea o programă şcolară personalizată pentru copilul său.

Adrian Sârbu: A educa un copil, de la 2,3,4 ani, în şcoală de la 7 ani, este o activitate, Hofi, foarte sofisticată. Cei care au votat, miniştrii ăştia ai noştri, sunt oameni care generează valoare în România, care contribuie la buget. Aceşti oameni au abilitatea de a alege ce e mai bine pentru copiii lor şi dacă ei spun „vreau programă personalizată” e pentru că ei văd astăzi dezastrul din programa dată de la ministerul dnei Deca.

Marcela Feraru: Trebuie să avem un soclu de cunoştinţe comun, care să aparţină tuturor elevilor, despre istoria, geografia noastră, despre cum să trăim în societate, despre care sunt regulile bunei cuviinţe, despre ce înseamnă simţul civic.

Adrian Sârbu: Dar Limba română nu o bagi în astea cinci?

Marcela Feraru: Evident.

Adrian Sârbu: Vrei să-ţi spun eu ce trebuie să înveţe copiii? Cred că trebuie să înveţe să gândească. După care, învăţând să gândească, a învăţat să descopere. Şi aşa ajunge la geografie şi istorie fără să o îmbrâncesc. Cum? Prin experienţa ludică, jucându-se. Prima funcţie pe care ar trebui să o voteze românii ar fi ţarul Educaţiei. Noi, românii, votăm direct un cetăţean care spune „domne, eu vă revoluţionez învăţământul din România şi din acel moment îmi daţi banii ăştia, nu mi-i daţi mie, mi-i daţi să investesc în învăţământ şi din acel moment veţi vedea şi mă veţi urmări zilnic ce o să fac şi o să mă aplaudaţi de o să vă doară palmele. Francezii au o statuie, Marianne, simbolul Franţei care înseamnă a învăţat să gândească. Trebuia plecat de la asta: Hai să creăm un simbol al României educate. Cine vrem măi să fie? Simona Halep? E educată? Da, în tenis e educată. Copila care e campioană mondială la Counter Strike (Ana Dumbravă). Poate ea e simbolul României. Şi toată lumea, toţi românii că sunt copii, că sunt adulţi s-ar gândi: „copilul meu să ajungă ca fata asta”. Şi copiii or să se gândească „vreau să ajung ca ea”. E celebră, e frumoasă. De ce? Pentru că vibrează de ştiinţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici