Adrian Sobaru către sindicaliştii din Piaţa Constituţiei: Avem nevoie de o speranţă pentru copii

Electricianul TVR Adrian Sobaru, cel care în decembrie 2010 s-a aruncat de la balconul Parlamentului, s-a urcat pe scena din Piaţa Constituţiei şi se adresează sindicaliştilor, spunându-le că astfel de acţiuni sunt importante pentru viitorul copiilor.

Urmărește
60 afișări
Imaginea articolului Adrian Sobaru către sindicaliştii din Piaţa Constituţiei: Avem nevoie de o speranţă pentru copii

Adrian Sobaru către sindicaliştii din Piaţa Constituţiei: Avem nevoie de o speranţă pentru copii (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Avem nevoie de o speranţă pentru noi, pentru copiii noştri, fiecare om este important", este mesajul pe care Sobaru l-a transmis sindicaliştilor.

Acesta le spune celor prezenţi în Piaţa Constituţiei că sindicatele există tocmai datorită oamenilor, moment în care protestatarii au început să-i scandeze numele.

Sobaru a fost invitat pe scenă de liderul Confederaţiei Meridian, liderul Ion Albu spunând că acesta este un adevărat erou, nu Emil Boc.

De asemenea, liderul "Meridian" a subliniat necesitatea existenţei unui partid al muncitorilor.

"Suntem aici pentru Codul Muncii, nu pentru băi de mulţime. Toţi trebuie schimbaţi! Avem nevoie de un partid al nostru, al muncitorilor", a mai spus Albu, în timp ce protestatarii scandau "Jos dictatura".

La şedinţa Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, la care a participat premierul Emil Boc, electricianul TVR Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, el strigând: "Boc, aţi luat drepturile copiilor". Sobaru a căzut de la o distanţă de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt. El purta un tricou pe care scria "Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi LIBERTATEA".

La începutul lunii ianuarie 2011, el a fost externat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici