- Home
- Social
- (07.03.2022, 13:14)
- Gabriela Antoniu
Adrian Zuckerman: Occidentul trebuie să fie mai hotărât în cazul Ucrainei
- Adrian Zuckerman: Avem nevoie de mai mult, începând cu interzicerea petrolului rusesc. Deşi stoparea achiziţiilor de petrol şi gaze ruseşti ar putea duce la creşterea preţurilor şi ar putea afecta economia SUA, acest pericol este supraestimat.
- Adrian Zuckerman: Trebuie stabilită o zonă de interdicţie aeriană. Generalul Philip Breedlove, fost comandant aliat suprem al NATO, şi alţi strategi, susţin securizarea spaţiului aerian ucrainean.
- Adrian Zuckerman: Ajutorul militar şi umanitar trebuie să fie livrat Ucrainei. Acest lucru poate fi realizat doar asigurându-vă că forţele ruse nu intervin? Problema nu e dacă îl oprim pe Putin, ci când îl oprim. Momentul este acum. SUA trebuie să aibă curajul de a interveni pe care l-a arătat în trecut, când aliaţii au strigat după ajutor.
Urmărește
5130 afișări
Sursa foto: Mediafax Foto
Fostul ambasador SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, afirmă într-un editorial publicat pe cepa.org, că sancţiunile occidentale nu au reuşit să oprească atacul Rusiei asupra Ucrainei şi, în aceste condiţii, Occidentul ar trebui să pluseze. Interzicerea achiziţiilor de petrol şi gaze ruseşti şi securizarea spaţiului aerian al Ucrainei prin implicarea NATO sunt propunerile lansate de fostul diplomat american.
“Avem nevoie de mai mult, începând cu interzicerea petrolului rusesc. Deşi stoparea achiziţiilor de petrol şi gaze ruseşti ar putea duce la creşterea preţurilor şi ar putea afecta economia SUA, acest pericol este supraestimat. Acum mai bine de an, SUA era cel mai mare producător de petrol şi gaze din lume. Reducerile recente ale producţiei din SUA ar putea fi inversate. Creşterea producţiei interne de petrol şi gaze, combinată cu continuarea sancţiunilor, nu numai că ar afecta economia rusă, dar ar aduce beneficii şi SUA. Preşedintele Biden ar putea câştiga printr-o dublă lovitură - sancţionează Rusia fără a afecta economia SUA”, a punctat fostul diplomat.
Adrian Zuckerman propune totodată securizarea spaţiului aerian ucrainean cu ajutorul NATO, chiar dacă este o măsură riscantă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
“De asemenea, trebuie stabilită o zonă de interdicţie aeriană. Generalul Philip Breedlove, fost comandant aliat suprem al NATO, şi alţi strategi, susţin securizarea spaţiului aerian ucrainean. Desigur, această mişcare prezintă pericole, având în vedere că ne confruntăm cu un dictator criminal înarmat cu arme nucleare. Totuşi, fără o astfel de măsură, bărbaţii, femeile şi copiii nevinovaţi din Ucraina vor continua să fie sacrificaţi. Dacă Rusia nu este oprită acum, o altă ţară şi oamenii ei vor deveni în curând următoarele victime, iar lumea va fi supusă aceluiaşi şantaj nuclear”, a subliniat fostul ambasador.
Adrian Zuckerman reaminteşte că există precedente când NATO a intervenit în conflicte în care nu erau implicaţi membrii Alianţei nord-atlantice.
“Există precedente pentru NATO şi membrii NATO de a interveni în conflicte în care membrii alianţei nu au fost implicaţi, cum ar fi Siria şi Bosnia. În aprilie 1993, NATO a impus o zonă de excludere a zborului deasupra Bosniei şi Herţegovinei, la cererea ONU, pentru a proteja forţele de menţinere a păcii Căştile albastre. Nu există niciun piedică legală care să nu ne permită să facem acelaşi lucru în Ucraina, o ţară care a solicitat asistenţă NATO şi a cerut o zonă de excludere aeriană pentru a împiedica decimarea propriei populaţii”, a afirmat fostul diplomat american.
Adrian Zukerman se întreabă dacă SUA şi UE îşi permit să nu intervină în condiţiile în care planurile lui Putin sunt clare.
“Ajutorul militar şi umanitar trebuie să fie livrat Ucrainei. Acest lucru poate fi realizat doar asigurându-vă că forţele ruse nu intervin? Problema nu e dacă îl oprim pe Putin, ci când îl oprim. Momentul este acum. SUA trebuie să aibă curajul de a interveni pe care l-a arătat în trecut, când aliaţii au strigat după ajutor şi interesul nostru naţional a fost ameninţat. (...) Sancţiunile trebuie extinse pentru a fi atotcuprinzătoare şi trebuie să continue chiar şi după ce Rusia îşi retrage trupele din Ucraina. Eliberarea ar trebui luată în considerare numai după ce Putin şi gaşca lui nu mai deţin controlul”, a mai spus fostul ambasador al SUA
Adrian Zuckerman încheie subliniind că, aşa cum Zelenski şi ucrainenii “se luptă pentru principiile libertăţii, democraţiei şi demnităţii umane. SUA şi aliaţii săi europeni ar trebui să facă la fel”.
Linkul articolului: https://cepa.org/the-west-must-be-more-decisive-on-ukraine/
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește și: Republica Moldova, sufocată de refugiaţi, face apel pentru ajutoare. Mesajul premierului Gavriliţa
Citește și: Incident de securitate cibernetică la Rompetrol
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe